Joep (11) zwemt niet in Bacardi Lemon, maar rockt op The Final Countdown - Omroep Brabant
Video

Joep (11) zwemt niet in Bacardi Lemon, maar rockt op The Final Countdown

28 september 2021 om 10:59 • Aangepast 29 september 2021 om 05:59
nl
Wachten op privacy instellingen...
De 11-jarige Joep van der Velden uit Breda houdt van muziek en zit op gitaarles. Terwijl zijn leeftijdsgenootjes vooral naar top-40-muziek luisteren, houdt hij van rockmuziek uit de jaren tachtig. Geen 'Ik ga zwemmen', Ed Sheeran of OneRepublic dus, maar Europe en Guns N' Roses. Samen met zijn muziekleraar heeft hij zelfs een eigen versie 'The Final Countdown' gemaakt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het huis van muziekleraar Wijnand Brant uit Breda ademt muziek. Overal staan gitaren, kasten met cd's, vinylplaten en apparatuur. De muziekleraar vindt het heel bijzonder dat zijn jonge leerling zo gek is van rockmuziek uit de jaren 80. "De meeste kinderen draaien muziek die nu in de top 40 staat."

Dat Joep de muziek van bands als Europe en Guns N' Roses kent, komt volgens hem dankzij zijn ouders. De meeste leeftijdsgenootjes van Joep hebben nog nooit van bands als Europe en Guns N' Roses gehoord. Muziek uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. "Dan hebben ze onder een steen geleefd", lacht hij.

Maar Joep vindt dat juist leuk om te spelen. Zo leuk dat hij een eigen versie van de hit 'The Final Countdown' heeft gemaakt met zijn muziekleraar. Vier weken lang oefende Wijnand met Joep om 'The Final Countdown' te spelen. Joep speelt uiteraard zelf gitaar en hij zingt ook nog.

Ambities heeft hij genoeg. De volgende stap is een eigen versie van 'Paradise City' van Guns N' Roses te maken. Hij heeft de akkoorden inmiddels in zijn vingers en speelt zonder probleem de rockklassieker op zijn gitaar. Later wil Joep naar de Rockacademie in Tilburg en hoopt gitaar te kunnen spelen in een band. Als dat ooit lukt, dan is de basis gelegd op gitaarles in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.