Video

Lekkerste gehaktbal komt uit Brabant: 'Smaakt heerlijk en ziet er goed uit'

29 september 2021 om 19:00 • Aangepast 30 september 2021 om 10:09
nl
De lekkerste bal gehakt komt van Keurslager Van Hest uit Goirle. Slager Paul Brands maakte de appetijtelijke bal die volgens de jury niet alleen vaktechnisch hoge ogen gooit, maar ook heerlijk smaakt en een eyecatcher is in de toonbank. Brands won daarmee de eerste prijs van de vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Uiteraard is de slager enorm trots dat zijn bal tot beste van het land is gekroond. "Wij staan vaker in de top 10, maar om jezelf weer winnaar te mogen noemen, is echt gaaf", zegt hij.

"Dit is echt onze trots, en dit is de mooiste prijs die je kunt winnen."

Zijn geheim? "We gebruiken gehakt van scharrelvarkens uit de regio en dat merk je aan de kwaliteit van het vlees", vertelt Paul. "Dit is echt onze trots. En dit is de mooiste prijs die je kunt winnen."

Hoe krijg je die gehaktbal perfect op je bord? Paul heeft wel wat tips: "Gebruik niet te weinig boter, wees royaal. Als je denkt dat je jus nog wat beter kan, zet de pan dan een beetje schuin op het vuur, zodat je een kuiltje krijgt en laat de bal gelijkmatig sudderen. Dan is hij in twintig minuutjes, een half uurtje klaar."

Alle gehaktballen werden beoordeeld door een professionele jury. Ze beoordelen op goede smaak, kruiding, vorm, kleur en ambachtelijke uitstraling.

Bij de top tien van de Lekkerste Bal Gehakt zaten nog meer Brabantse slagers:

  • Jongmans in Klundert,
  • Ron de Kwant in Hank,
  • De Jong in Gilze,
  • Van der Zande in Halsteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!