Video

Verwarring bij NAC: 'schupte' Boris of Ralf de bal er nou in?

2 oktober 2021 om 12:10 • Aangepast 2 oktober 2021 om 12:42
nl
Het was vrijdagavond feest bij NAC, want de Bredase ploeg won eindelijk weer eens. Met 4-1 maar liefst, thuis tegen Excelsior. Maar na afloop bleef er toch een vraag open staan. Wie scoorde de derde goal voor NAC? Zowel Boris van Schuppen als Ralf Seuntjens claimen het doelpunt.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Boris van Schuppen kon vrijdagavond zijn geluk niet op. Als invaller scoorde hij voor NAC de 3-1 en gaf hij zelfs de assist voor de 4-1. Mede door deze acties van de jonge Bredanaar stond het Rat Verlegh Stadion in vuur en vlam.

Maar na afloop was er discussie. Voor een deel spatte de jongensdroom, scoren in een volgepakt NAC-stadion, voor Boris uiteen. Het Bredase doelpunt in de 85e minuut stond niet bij alle media op zijn naam. Het was sowieso een 'lucky' goal.

"Ik hoop toch dat het doelpunt op mij naam komt."

"Ik bedoelde het gewoon als een voorzet", vertelt Van Schuppen dan ook eerlijk. "Alleen ging die door de benen van de tegenstander en liet Ralf Seuntjens hem gaan, waardoor de bal er binnenkant paal inging. Ralf zei in de kleedkamer dat hij de bal nog lichtjes aanraakte, maar ik hoop toch dat het doelpunt op mijn naam komt. Ik vroeg net al bij wie ik me daarvoor kan melden, haha."

Verwarring dus vrijdagavond na afloop van NAC-Excelsior. Zeker ook omdat de ene partij de goal aan Van Schuppen toekent en de andere toch aan Seuntjens. Zo bepaalde bijvoorbeeld de media-afdeling van NAC dat Van Schuppen scoorde en zo staat dat ook op het wedstrijdformulier dat de arbitrage inleverde. Televisiezender ESPN en dataspecialist Opta schrijven de goal echter toe aan Seuntjens.

"Ik ben ook blij met twee assists."

Seuntjens laat zich het doelpunt als topscorer van de Bredase ploeg logischerwijs niet afnemen. "Het klopt dat ik de bal nog aanraakte", zo bevestigt hij zaterdagmorgen nogmaals. En wie de beelden nog eens goed bekijkt, moet inderdaad concluderen dat de spits de bal nog toucheert voordat die via de paal de goal in rolt.

Ruzie gaan ze er zeker niet over maken en de eerste goal van Van Schuppen in een vol Rat Verlegh Stadion gaat er heus nog wel van komen, want de jongeling timmert aardig aan de weg. "Ik ben ook blij met de twee assists", zo besluit hij dan ook.

LEES OOK: Volle tribunes, vuurwerk en feest bij NAC bij overwinning op Excelsior

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.