Video

Vrouwelijke inbrekers in beeld die sieraden van overleden Annie meenamen

4 oktober 2021 om 18:20 • Aangepast 5 oktober 2021 om 08:53
nl
De twee vrouwen die in april inbraken in twee appartementen in Hank, zijn maandagavond herkenbaar in beeld bij Bureau Brabant. De vrouwen stalen onder meer geld en kostbare sieraden en worden nog steeds gezocht.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op vrijdagavond 23 april braken twee vrouwen in bij een appartementencomplex aan de Buitendijk in Hank. Een bewakingscamera heeft gefilmd hoe ze binnen zijn gekomen.

Volle tas met spullen
Op de beelden is te zien dat de vrouwen aan komen lopen en even voor de deur blijven wachten, omdat die op slot zit. Een van de twee lijkt aan te bellen, maar de deur blijft dicht. Maar ze heeft iets meegenomen waarmee ze aan het slot rommelt. Na wat wrikken gaat de deur open en lopen de vrouwen naar binnen. Daarna verdwijnen ze uit beeld en breken ze in bij twee appartementen.

Een uur later zijn de vrouwen weer terug in de gang. Een van hen draagt een volle tas waar een stofzuiger uit lijkt te steken. Ook hebben ze geld en sieraden gestolen.

Sieraden van overleden vrouw
Een van de slachtoffers van de inbraak is de 73-jarige Wim. De dag na de inbraak vertelde hij aan Omroep Brabant dat alle kostbare sieraden van zijn overleden vrouw Annie zijn meegenomen. Ze namen ook zijn stofzuiger, geld uit zijn portemonnee en spaarpot en twee zakken koffiebonen mee. Bij de onderburen van Wim is die dag ook ingebroken.

Getuigen verklaarden later aan de politie dat ze de vrouwen uit het complex zagen lopen. Er is een buurtonderzoek gedaan om meer over de vrouwen te weten te komen, maar daar kwam niets uit. Daarom deelt de politie nu herkenbare beelden met de vraag of iemand de vrouwen herkent.

LEES OOK: Inbrekers stelen kostbare sieraden van Wims (73) overleden vrouw Annie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.