Voetbalclub NAC wordt waarschijnlijk nog voor de jaarwisseling verkocht

5 oktober 2021 om 15:35 • Aangepast 5 oktober 2021 om 16:24
nl
NAC wordt waarschijnlijk nog voor de jaarwisseling verkocht. Dat zegt grootaandeelhouder Paul Burema. Volgens hem loopt het verkoopproces goed en werkt het daarvoor ingehuurde bureau Crossminds zorgvuldig. "Het proces moet in alle rust gebeuren", zo meent Burema. Wel laat hij nog los dat 36 geïnteresseerde partijen zich gemeld hebben.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Scheutig zijn de drie grootaandeelhouders Wim van Aalst, Paul Burema en Rob de Weelde nooit geweest met informatie over hun rol bij NAC. Zij acteren liever op de achtergrond en dat valt best te begrijpen. Afgelopen juni besloten zij echter NAC te verkopen en ook van dat proces komt maar weinig naar buiten.

De Bredase supporters willen onderhand toch wel weten wat er met hun club gaat gebeuren nu die in de etalage is gezet, zo valt te beluisteren. Maar heel veel gaan zij voorlopig niet wijzer worden.

"Het gaat niet om de verkoop van een pak suiker."

"Ik hoop dat iedereen beseft dat dit proces juist in alle rust moet gebeuren", zegt eigenaar Paul Burema, groot geworden met de handel in spijkerbroeken. "Bij een voetbalclub ligt dat heel gevoelig. Het gaat hier niet om de verkoop van een pak suiker, dus ik ga er niks over zeggen."

Het is voor betrokken partijen ook lastig om over het verkoopproces te spreken. Participanten hebben een forse boeteclausule moeten tekenen, iets wat ook enkele kopers juist van de aandeelhouders verlangden. Op zich niet onlogisch omdat het hele hebben en houwen van club en bedrijven doorgelicht wordt.

Burema verwijst daarom door naar de verantwoordelijke bij het Rotterdamse verkoopbureau Crossminds. Die lijkt best wat vragen te willen beantwoorden, maar is nog op vakantie. De bereidheid is goed en ook wel nodig. De storm rondom het Rat Verlegh Stadion is, ondanks de winst op Excelsior, nog altijd niet gaan liggen en een deel van de achterban staat op scherp. Die zijn vooral bang dat hun club wordt verpatst aan ene buitenlandse investeringsmaatschappij die niets om de clubcultuur geeft.

Dat betrokken partijen vanwege vanwege vertrouwelijke informatie niet het achterste van de tong kunnen laten zien, is begrijpelijk. Maar enige communicatie naar de Bredase supporters lijkt toch niet teveel gevraagd.

"We hechten er belang aan dat er een goede aandeelhouder komt die NAC overneemt."

Burema wil dan toch wel iets kwijt. "Er hadden zich zesendertig partijen gemeld", zo zegt hij. "En daarna zijn er verschillende schiftingen gemaakt. Hoewel de deadline is verstreken, melden zich nog steeds partijen aan."

"Wij hechten er belang aan dat er een goede aandeelhouder komt die NAC overneemt", zo vervolgt Burema. "Een aandeelhouder ook die NAC verder brengt, zodat de club nog lang kan bestaan. NAC is financieel één van de gezondste clubs in Nederland en nu moeten we het sportief nog voor elkaar krijgen. Ik snap dat mensen meer willen weten over het proces, maar ik kan alleen maar zeggen dat de hoop er is dat het voor het einde van het jaar rondkomt."

LEES OOK: Verkoopt NAC naast de aandelen ook de ziel van de club?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!