Geen kermis in Helmond: er zijn te weinig attracties

5 oktober 2021 om 17:45 • Aangepast 6 oktober 2021 om 17:33
nl
Er komt toch geen kermis in Helmond, later deze maand. De kermis wordt afgelast, omdat er te weinig exploitanten met hun kraam naar de stad willen komen. Dat laat het college weten aan de gemeenteraad.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De kermis in Helmond zou van 22 tot 27 oktober op de Markt staan. Maar er zijn te weinig inschrijvingen om de kermis door te laten gaan, zo zegt het college. En dan zijn de kosten voor de kermis te hoog om het te kunnen organiseren. Het verlies zou volgens het college uitkomen op ongeveer zestigduizend euro.

Kermisagenda's zitten vol
Afgelopen voorjaar werd de kermis in Helmond ook al afgelast. Toen kon het evenement niet doorgaan door de geldende coronamaatregelen. In juli werden de eerste coronamaatregelen versoepeld en, zo zegt het college "liepen alle kermisagenda's heel snel vol."

Er werden ook veel kermissen verzet naar september en oktober, met als gevolg dat er nu eigenlijk te weinig exploitanten en attracties zijn die naar Helmond willen komen. "Landelijk is het aanbod kermissen zodanig dat nog slechts een handvol exploitanten in Helmond heeft ingeschreven. Veel kermisbedrijven zijn op dit moment vol bezet en hebben onvoldoende middelen en menskracht om gelijktijdig op meerdere plekken aanwezig te zijn."

Het college zet nu in op een kermis in het voorjaar van 2022.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.