Streep door titelgevecht Rico Verhoeven en Alistair Overeem

6 oktober 2021 om 12:52 • Aangepast 13 oktober 2021 om 13:30
nl
Het titelgevecht tussen Rico Verhoeven uit Halsteren en Alistair Overeem gaat niet door. Dat meldt Glory op Facebook. Overeem heeft zich geblesseerd afgemeld voor het gevecht.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van ANP
Geschreven door

"Met pijn in het hart moeten we melden dat Alistair Overeem geblesseerd is en uit GLORY Collision 3 stapt. Hij kan pas begin volgend jaar vechten", schrijft Glory. Het is niet bekend wat voor blessure Overeem precies heeft.

Het gevecht zou op zaterdag 23 oktober plaatsvinden in Arnhem, met als inzet de wereldtitel bij de zwaargewichten. Verhoeven heeft die titel sinds 2013 in bezit. Bij de kickboksavond in de Gelredome zouden 27.000 toeschouwers welkom zijn. Het gevecht tussen Verhoeven en Overeem zou online worden uitgezonden.

'Moeilijk besluit'
Overeem schrijft op zijn Instagrampagina: "Ik heb me nog nooit teruggetrokken uit een gevecht. Het was moeilijk om dit besluit te nemen", schrijft de vechter. "Ik ben al meer dan een maand bezig met de blessure. Twee dagen voor de persconferentie kon ik niet eens recht lopen."

De 41-jarige Overeem, geboren in Engeland, tekende enkele maanden geleden een contract bij de grootste kickboksorganisatie Glory na een avontuur van tien jaar bij de MMA (Mixed Martial Arts).

Overeem won in 2010 de prestigieuze K-1 in Japan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.