Cyberaanval raakt VDL, deel van het bedrijf ligt plat

7 oktober 2021 om 10:29 • Aangepast 8 oktober 2021 om 10:25
nl
Industrieconcern VDL is getroffen door een cyberaanval. Dat meldt het bedrijf donderdagochtend. Een woordvoerder van het Eindhovense bedrijf zegt dat de computerkraak de algemene bedrijfsvoering van het bedrijf raakt. Op diverse locaties kan niet of maar gedeeltelijk geproduceerd worden.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van ANP
Geschreven door

De problemen begonnen afgelopen nacht. De zegsman kan nog niet veel meer zeggen over de kwestie en de impact. "Sommige activiteiten kunnen doorgaan, sommige niet", zo klinkt het.

Onder de vlag van VDL vallen 105 bedrijven, waarvan zo'n 40 in Brabant. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven door de cyberaanval geraakt zijn en welke niet. "De problemen spelen in elk geval ook in Brabant", wil hij nog wel kwijt. Bovendien is niet duidelijk of en hoeveel personeel naar huis kan omdat er niet gewerkt kan worden.

Verdeeld over negentien landen werken ruim 15.000 medewerkers voor VDL. Het bedrijf is actief op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van toeleveringen, bussen en eindproducten. Ook zet VDL bij VDL Nedcar in het Limburgse Born auto's in elkaar. Die locatie is niet opgestart donderdag. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro.

LEES OOK: Zo voorkom je dat jij slachtoffer wordt van gijzelsoftware

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.