Zo moeten Brabantse kinderen enthousiast gemaakt worden voor wielrennen

8 oktober 2021 om 11:54 • Aangepast 9 oktober 2021 om 10:54
nl
Wielerclinics op scholen en open trainingen, het zijn twee van de vijf concrete actiepunten om de wielersport in Brabant een flinke oppepper te geven. Om de aanwas bij kinderen te stimuleren gaan Team Jumbo-Visma en BrabantSport samenwerken. Nederlands kampioen Timo Roosen uit Goirle is enthousiast. “Ik zou het erg mooi vinden als we ook de komende jaren verzekerd zijn van Brabants wielertalent.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

In de ogen van Roosen staat er in Brabant op zich een goede structuur voor de beginnende wielrenners. “Ik bewaar erg goede herinneringen aan de jeugdopleiding.” Hij hoopt dat de samenwerking tussen diverse partijen zorgt voor een goede doorstroom van Brabantse talenten. “Dit is een stap in de juiste richting."

Niet alleen gaan Team Jumbo-Visma en BrabantSport samenwerken. De vele Brabantse wielerclubs worden betrokken en ook NOC*NSF en de KNWU met hun project CyclingClassNL doen mee.

Concreet komen er:

  • Wielerclinics op scholen
  • Betere samenwerking tussen de Brabantse wielerclubs
  • Open trainingen
  • Wedstrijden
  • Tips voor training en voeding

Het initiatief is niet alleen bedoeld voor de topsport, zegt Nienke Nijenhuis, directeur Topsport & Innovatie bij BrabantSport: " We willen zowel de top-als de breedtesport een enorme boost geven. Mooi dat we onze kennis en kunde op deze manier met elkaar kunnen delen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.