Bestuurder ramt vier geparkeerde auto's en vlucht: 'Niet de eerste keer'

10 oktober 2021 om 11:44 • Aangepast 10 oktober 2021 om 12:18
nl
In Helmond heeft dit weekend een automobilist 4 andere auto's geraakt en is er toen rennend vandoor gegaan. "Het gebeurt zo'n 5 tot 6 keer per jaar dat hier een auto verschillende geparkeerde wagens aan de Burgemeester van Houtlaan raakt. Dit is een doorgaande weg en ze rijden hier veel te hard", zegt bewoner Richard Goosen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Zeker 3 auto's inclusief de BMW die de botsing veroorzaakte, zijn total loss na de aanrijding. "De auto van mijn vriendin is ook geraakt. De bumper hangt scheef en starten gaat ook moeizaam", vertelt Richard. " De BMW is zo hard op de eerste wagen ingereden dat deze er tussen uit schoot en met een gebroken voorwiel in de berm eindigde. Vervolgens botste hij op de volgende waardoor er nog eens drie auto's op elkaar zaten."

"Mijn buren zagen de bestuurder uitstappen en wegrennen"

"Ik lag al in bed toen het gebeurde maar buren hebben gezien hoe de bestuurder vervolgens uitstapte en vluchtte." De ravage voor Richard is niet meer iets om van te schrikken. "Het gebeurt zeker 5 keer per jaar dat er een auto tegen een geparkeerde wagen botst. Een paar weken geleden was het ook al raak. Ik heb de gemeente daarover gemaild en gevraagd of we flitskasten of drempels kunnen krijgen. Het blijft dan oorverdovend stil. Ik kan me niet herinneren wanneer de politie hier voor het laatst op snelheid gecontroleerd heeft", klinkt het teleurgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.