Video

Massale gekte bij tankstation met literprijs van 1,45 euro

11 oktober 2021 om 21:45 • Aangepast 12 oktober 2021 om 21:20
nl
Het stond er echt: 1,449 euro voor een liter benzine en diesel voor 1,109 euro. Het leidde maandagavond tot massale gekte bij tankstation DCB aan het Flight Forum in Eindhoven. Een paar honderd auto's stonden in de rij te dringen om hun tank vol te gooien.

Was het een technische storing of misschien een prijsstunt? Bij DCB was maandagavond niemand bereikbaar voor commentaar.

"Er wordt aan gewerkt", was het enige dat de achterwacht van de avond wilde zeggen toen er nog massaal werd getankt. Rond tien uur 's avonds werd de prijs weer aangepast naar 1,88 euro voor een liter Euro 95. Zeker een uur hebben mensen aanzienlijk goedkoper kunnen tanken dan normaal.

Bijna 60 cent goedkoper
In de tussentijd waren automobilisten gretig bezig om brandstof te tanken in de buurt van het vliegveld. En dat loonde. Het prijsverschil met de dichtstbijzijnde concurrent bedroeg 59 cent.

Wachten op privacy instellingen...

Het nieuwtje ging als een lopend vuurtje rond op sociale media. Al snel stond er een lange file koopjesjagers. De wachttijd liep steeds verder op. Mensen die aanschoven met hun auto rond halftien 's avonds, waren meer dan een kwartier kwijt voordat ze aan de beurt waren.

Ook jerrycans worden gevuld
Veel mensen die aan het tanken waren leken het bijna niet te geloven. Ze appten en stuurden berichten naar familie en vrienden om ook de tank van hun auto vol te komen gooien. "Geen idee hoe lang het duurt maar ik ben blij dat ik er op tijd bij ben", vertelde een zeer tevreden klant toen de teller nog op 1,449 euro per liter stond.

Sommige klanten kwamen zelfs met jerrycans aangezet. "Lekker volgooien", lachte een andere man terwijl zijn vrouw ondertussen de jerrycans uit de auto haalt. "Dat mag elke dag wel zo", voegde ze toe. "Ongelooflijk."

LEES OOK: Benzineprijzen zijn torenhoog: bij deze tankstations betaal je het minst

Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
 Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
 Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn
 Foto: Bert van Doorn
Foto: Bert van Doorn

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.