Drukste ochtendspits sinds corona: 'Dit gaan we nog veel vaker zien'

12 oktober 2021 om 14:36
nl
Wie dinsdagochtend niet in de file heeft gestaan onderweg naar het werk, is de uitzondering zo lijkt het als je de gesprekken aan de koffieautomaat mag geloven. In het hele land stond op het hoogtepunt meer dan 750 kilometer file, vooral in Brabant was het druk.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Maar dit is nog maar het begin, zegt Heleen de Geest van de ANWB. Zij kan wel verklaren waarom het dinsdagochtend zo druk was op de Brabantse wegen.

Vooral het slechte weer speelde de weggebruikers in onze provincie parten. Er viel een aantal fikse buien in de provincie.

Daarnaast stappen er weer meer mensen in de auto, omdat er simpelweg minder thuis wordt gewerkt en weer meer op kantoor, ziet de filelezer.

En tenslotte speelt de tijd van het jaar een rol: in oktober en november is het nog donker 's ochtends. "En daar moeten mensen toch weer behoorlijk aan wennen. Dat zien we eigenlijk elk jaar rond deze tijd", legt De Geest uit.

"Ik denk dat we bij spitsen van meer dan duizend kilometer uitkomen."

Dat er meer mensen in de auto stappen, omdat ze de drukte in het openbaar vervoer willen mijden, denkt ze niet. "Ook in het OV is het druk, ik hoorde dat het daar ook helemaal vol zat. We zijn gewoon weer helemaal back in business."

En daarmee hebben we het ergste ook nog niet gehad, vreest ze. "Ik denk dat we iedere week wel een record zullen hebben. Het weer wordt alleen maar slechter en er zullen nog steeds meer mensen gaan reizen. Ik denk dat we bij spitsen van meer dan duizend kilometer uitkomen."

LEES OOK:

Drukste spits van het jaar: 170 kilometer file in Brabant

Ouderwetse vrijdagavondspits, even druk als voor de coronacrisis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!