Door blunder van gemeente gaat aanleg fietstunnel veel langer duren

14 oktober 2021 om 17:42 • Aangepast 15 oktober 2021 om 09:17
nl
De aanleg van een nieuwe fietstunnel bij Nistelrode gaat weken langer duren door een fout van de gemeente Bernheze. Het werk was begonnen zonder dat de vergunning rond was. Daarom is de bouw nu stilgelegd. De toegangsweg naar het dorp vanaf de snelweg A50 blijft daardoor weken langer dicht.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Na de zomervakantie is de laatste fase van de aanleg van de snelfietsroute F50 van Oss naar Veghel in het gebied van de gemeente Bernheze begonnen. De aannemer is aan de slag gegaan met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de fietstunnel.

Het project zou eind december klaar moeten zijn. Om dat te halen is een versnelde aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning. Verder is al meteen gestart met het grondwerk waar geen vergunning voor nodig was.

Rotonde pas in februari weer open voor verkeer
De Omgevingsdienst heeft nu aan de aannemer nieuwe technische uitwerkingen en berekeningen gevraagd voor de fietstunnel. Het duurt daarom langer voordat de omgevingsvergunning voor het betonwerk van de fietstunnel wordt verstrekt.

Naar verwachting kan het werk in de laatste week van oktober beginnen. De rotonde is dan in februari weer open voor het verkeer. Volgens de gemeente is het een vervelende situatie voor de bereikbaarheid van Nistelrode, en er wordt daarom om begrip gevraagd voor de situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.