NAC-speler Bakker na winst blij maar ook ontevreden: 'Het moet beter' - Omroep Brabant

NAC-speler Bakker na winst blij maar ook ontevreden: 'Het moet beter'

16 oktober om 12:47 • Aangepast 18 oktober om 09:55
Danny Bakker was blij met zijn goal en de 1-0 overwinning vrijdagavond van NAC op Jong AZ, maar vindt dat zijn ploeg beter kan en moet. Wel was hij tevreden over de samenwerking met Dion Malone in het centrum van de verdediging, want NAC hield weer eens de nul. "De centrale verdediging staat goed, dus voorlopig is er geen reden om te veranderen", zo zegt Bakker.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het was niet slecht, maar de ruim 15.000 toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion stonden vrijdagavond niet op de banken. De wedstrijd oogde bij vlagen zelfs een beetje saai. "Dat kwam mede door ons", zegt centrale verdediger Danny Bakker schuldbewust. "We zakten veel in en kregen geen grip op de wedstrijd. Het tekent ons wel als spelersgroep dat we dan na afloop -ondanks de winst- ook teleurgesteld zijn. Ik denk dat we veel beter kunnen en moeten. Dat zijn we ook verplicht naar ons thuispubliek."

Vrolijke noot was na afloop wel zijn goal in de 24e minuut, de winnende en Bakkers tweede van dit seizoen. "Meestal maak ik er drie per seizoen, dus het gaat lekker. Het seizoen is nog lang, dus wie weet... haha. Maar ik ben blij met elke goal en zeker als het de winnende is."

"Het noodgedwongen schuiven, gaf soms een beetje verwarring."

Positief was vrijdag ook dat NAC weer eens de nul hield. Dat moet de ploeg vertrouwen geven, want NAC-keeper Nick Olij moest eerder dit seizoen al zeventien keer vissen. Trainer Edwin de Graaf lijkt dan ook met Dion Malone naast Danny Bakker eindelijk zijn vaste centrale verdedigingsduo te hebben gevonden. Bakker gaat in ieder geval steeds beter presteren.

"Ik ken Dion door en door omdat we bij ADO heel lang hebben samengespeeld", verklaart Bakker. "Het is voor mij dus niks nieuws. Het was soms lastig voor mij omdat ik Moïse (Adilehou) en Colin (Rösler) wisselend naast me had. Iedereen is verschillend en ik moet me daar op aanpassen. In het begin moest de trainer noodgedwongen schuiven en dat gaf soms een beetje verwarring."

"De centrale verdediging staat goed, dus voorlopig is er geen reden om te veranderen."

Ook de communicatie speelt een rol, al is die klein. "Moïse en Colin zijn buitenlanders, maar spreken goed Engels. Dat is niet zo heel moeilijk, maar het gaat iets gemakkelijker met Dion omdat die Nederlands spreekt en ik hem door en door ken. De centrale verdediging staat goed, dus voorlopig is er geen reden om te veranderen", besluit NAC-speler Danny Bakker.

LEES OOK: NAC wint van Jong AZ door kopbal van Danny Bakker.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone
Wachten op privacy instellingen...