Aantal positieve coronatesten stijgt door, opnieuw hoogste aantal in weken

17 oktober 2021 om 15:38 • Aangepast 21 oktober 2021 om 09:41
nl
Het aantal mensen dat dagelijks positief getest wordt op het coronavirus, blijft stijgen. Zondag meldt het RIVM 450 nieuwe besmettingen die het afgelopen etmaal aan het licht zijn gekomen in Brabant. Zaterdag waren dat er nog 422.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Het aantal besmettingen in onze provincie was op 5 augustus voor het laatst hoger dan zondag. Verschil is dat er toen dagelijks sprake was van een daling in de besmettingscijfers, terwijl er op dit moment juist een stijgende trend te zien is.

Na een piek in juli, bleven de cijfers vanaf begin augustus tot begin oktober redelijk stabiel. Sinds begin oktober loopt de lijn in het overbekende grafiekje weer vrij stijl omhoog. Een week geleden op zondag werden er nog 295 nieuwe coronagevallen vastgesteld.

Wachten op privacy instellingen...

Die stijging komt niet onverwacht. Ondanks de vaccinatiecampagne die dit jaar heeft plaatsgevonden, was voorspeld dat er weer meer mensen besmet zouden raken in de herfst.

Het oplopende aantal positieve besmettingen heeft zich nog niet vertaald naar een ongunstige ontwikkeling van het aantal ziekenhuisopnames van mensen met COVID-19 in Brabant. In onze provincie werden twee coronapatiënten opgenomen het afgelopen etmaal. Het schommelt dagelijks al maanden tussen de nul en zeven opnames.

De grafiek is te zien door linksboven in het kaartje niet te kiezen voor nieuwe besmettingen, maar voor nieuwe ziekenhuisopnames.

LEES OOK: Aantal coronabesmettingen stijgt voor het eerst sinds weken weer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.