Léanne maakt de pakken van The Masked Singer, maar weet niet wie erin zit - Omroep Brabant

Léanne maakt de pakken van The Masked Singer, maar weet niet wie erin zit

18 oktober om 12:39 • Aangepast 19 oktober om 09:03
Léanne met haar cupido-pak
Léanne met haar cupido-pak
Kostuummaakster Léanne van Deurzen uit Breda is het brein achter de prestigieuze pakken van het populaire tv-programma The Masked Singer. "Dat ze 10.000 euro kosten is echt totale onzin."
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door
Carlijn Kösters

De zwaan, het marsmannetje of een levensgrote schaakpilaar: stuk voor stuk zijn de karakters uit The Masked Singer indrukwekkende verschijningen. Los van het mysterie welke BN'er in het pak verscholen zit, ontstond er deze week nog een raadsel over de pakken zelf. Die bijzondere werken zouden namelijk wel 10.000 euro kosten, volgens RTL Nieuws.

"Dat is echt totale onzin", reageert maakster Van Deurzen. In haar atelier in Breda maakt ze in het diepste geheim de indrukwekkende kostuums. Daar is ze vaak makkelijk een maand mee bezig. Dat is veel tijd en werk, dus dat kost ook veel geld. Maar hoeveel dat precies is, wil Van Deurzen niet prijsgeven. "Die 10.000 klopt in ieder geval niet", vertelt ze in de radioshow WAKKER!.

"Als jij ook een zwaan wilt zijn: helaas!"

Sinds 2019 maakt de kostuummaakster de bijzondere pakken voor het RTL-programma. "En dan weet ik echt alleen de maten", vertelt ze. Voor de rest mag Van Deurzen niks weten over de deelnemers van de geheimzinnige zangcompetitie. "Ik lever de pakken af aan de productie en zij gaan verder met het doorpassen", legt ze uit. "Als er nog een stukje af of bij moet, maken zij het op maat. Ik mag absoluut niets weten."

Misschien jammer voor sommige fans van het programma, maar alle pakken worden echt maar één keer gemaakt. "Dus als jij ook een zwaan wilt zijn: helaas", lacht Van Deurzen. "Elk pak dat ik maak, is uniek."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...