Video

Flinke windstoten teisteren Brabant, meerdere omgevallen bomen

21 oktober 2021 om 07:38 • Aangepast 22 oktober 2021 om 14:40
nl
Harde windstoten zorgen donderdagmorgen voor de nodige overlast. Op enkele plekken zijn bomen omgewaaid.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Bart Elzendoorn & Janneke Bosch

Van veel plekken in de provincie komen berichten van omgewaaide bomen of afgerukte takken die de weg versperren. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt. Wel duurt het soms even voor de hulpdiensten tijd hebben om de weg weer vrij te maken, door de grote drukte op deze donderdagochtend.

Zo waaide er in Oisterwijk een boom om. Dit gebeurde op de Molenbaan. De brandweer werd ingeschakeld om de boom in stukken te zagen. Aan de Haverbeemd in Dommelen was een boom ook niet bestand tegen de wind. En ook in de Hovenierstraat in Breda ging het mis: daar waaide een boom om en die belandde tegen de gevel van een huis.

Omgewaaide boom in Dommelen (foto: Jaap Mollen).
Omgewaaide boom in Dommelen (foto: Jaap Mollen).

Ook op het spoor hebben omgewaaide bomen voor flinke problemen gezorgd donderdagochtend. Tussen Breda en Gilze-Rijen reden er geen treinen en ook op het traject tussen Den Bosch en Oss was geen treinverkeer mogelijk. Tussen half negen en negen waren die bomen opgeruimd en kon het treinverkeer weer worden opgestart.

Op de weg blijven problemen als gevolg van de harde wind tot nu toe uit. Wel was het een behoorlijk drukke ochtendspits, met hier en daar lange files. Het is voor automobilisten oppassen geblazen vanwege de harde windstoten. Om die reden heeft het KNMI code geel afgegeven.

De hardste windstoot in Brabant is tot nu toe gemeten in Gilze-Rijen. Daar werd een snelheid van 89 kilometer per uur gehaald. Momenteel staat in bijna de hele provincie windkracht 4. Alleen het zuidwesten van Brabant waait het minder hard. Daar staat windkracht 4.

Wie bel je als je stormschade hebt? Dat zie je in dit plaatje van de brandweer:

Wachten op privacy instellingen...

Volg het laatste 112-nieuws uit de provincie ook in ons liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!