Onderzoek naar hulp bij zelfdoding: man van 78 opgepakt

21 oktober 2021 om 17:10 • Aangepast 22 oktober 2021 om 17:08
nl
Een 78-jarige Bosschenaar heeft even vastgezeten op verdenking van hulp bij zelfdoding. Hij werd dinsdag aangehouden en is inmiddels weer vrij. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Eerder werd al een 28-jarige Eindhovenaar opgepakt.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

In het onderzoek is ook een 72-jarige vrouw uit Amersfoort opgepakt. De man en vrouw zijn lid van de Coöperatie Laatste Wil (CLW), net als de Eindhovenaar. Ook de voorzitter van deze organisatie, Jos van Wijk, was eerder ingerekend. Volgens het OM is CLW een ‘criminele organisatie die het plegen of beramen van hulp bij zelfdoding als oogmerk heeft’.

Afgelopen juli arresteerde de politie de man uit Eindhoven op verdenking van het verkopen van ‘zelfmoordpillen' aan honderden mensen. Volgens justitie zijn ten minste zes mensen overleden aan het door de man verstrekte middel. Het onderzoek tegen deze Alex S. kwam op gang na het overlijden van een vrouw in Best, in mei van dit jaar.

Coöperatie Laatste Wil is opgericht in 2013. Ze wil naar eigen zeggen binnen het geldende recht mogelijk maken dat mensen op een waardige en veilige manier een einde aan hun leven kunnen maken.

Voor de rechter
De 28-jarige Eindhovenaar staat op 27 oktober voor de rechter in een pro-formazitting. Dan wordt meer bekend over de stand van het onderzoek.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en is bijvoorbeeld mogelijk via de landelijke hulplijn 113: www.113.nl of 0800-0113.

LEES OOK: Alex S. blijft nog zeker 60 dagen vastzitten om verkoop van zelfmoordpoeder

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.