Video

Brams droom komt uit: spelen met het beste jazzorkest

27 oktober 2021 om 13:18 • Aangepast 28 oktober 2021 om 10:24
nl
Je bent 22 jaar en dan wordt jouw muziek gespeeld door het beste jazzorkest van Nederland. Het overkomt Bram van de Glind uit Lith. Hij is genomineerd voor de Conservatorium Talent Award.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

“Het is een prijs als aanmoediging voor alle talenten van conservatoria in Nederland”, legt Bram uit. Hij is supertrots op zijn nominatie. “Het is net een cadeautje. Daar ben ik vooral heel dankbaar voor.”

Bram speelt de bugel. “Dat is het zachte rondere broertje van de trompet”, vertelt hij. “Het instrument maant mensen echt tot stilte met zijn warme volwassen geluid.”

Optreden met Jazz Orchestra
Bram maakt kans op een mooie prijs. Maar eigenlijk gaat het optreden tijdens de prijsuitreiking zijn hoogtepunt zijn. Elke genomineerde conservatoriumtalent heeft een eigen stuk geschreven. Zaterdag 30 oktober speelt het Jazz Orchestra van het Concertgebouw de stukken in Podium Azijnfabriek in Den Bosch.

“Dat is naar mijn idee hèt jazzorkest van Nederland”, zegt Bram lyrisch. “Het beste jazzorkest van Nederland met de beste Jazzmusici van Nederland gaan onze stukken spelen en wij gaan er als solist voor staan. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag doen. Dat je op deze jonge leeftijd met de grote jongens mee mag doen. Ik vind het heel eng maar ook heel erg gaaf.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.