Aanklager KNVB onderzoekt beledigend spandoek met 'Brainfart Aidshoven'

28 oktober 2021 om 15:46 • Aangepast 29 oktober 2021 om 15:41
nl
De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar het spandoek met beledigende tekst, dat zondag door supporters van Ajax werd ontrold op een van de tribunes van de Johan Cruijff Arena bij de wedstrijd tegen PSV (5-0). Het onderzoek van de aanklager kan leiden tot een schikkingsvoorstel.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Op het grote spandoek stonden onder meer twee treurende PSV'ers afgebeeld met op de borst van hun shirt de tekst 'Brainfart Aidshoven' in plaats van Brainport Eindhoven.

Algemeen directeur Edwin van der Sar bood al tijdens het duel namens Ajax excuses aan bij zijn collega Toon Gerbrands van PSV.

Sfeerteam
Het spandoek was gemaakt door het zogeheten sfeerteam van de Amsterdamse aanhang. De club heeft doorgaans bij doeken van zulke omvang vooraf overleg met de makers. "Ajax heeft een ontwerp gezien en daar akkoord op gegeven. De uiteindelijke versie die uitgerold werd, week op enkele punten af van de geaccordeerde variant", aldus een woordvoerder van Ajax.

Het betrof onder meer de tekst op de PSV-shirts. "Daarmee is het vertrouwen beschaamd op basis waarvan wij met het sfeerteam werken. Het spreekt voor zich dat wij daarover met hen in gesprek gaan, ook om te voorkomen dat dit in eventuele volgende gevallen weer kan gebeuren."

LEES OOK: PSV krijgt excuses van Ajax voor onsmakelijk spandoek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!