PSV krijgt excuses van Ajax voor onsmakelijk spandoek

25 oktober 2021 om 20:02 • Aangepast 26 oktober 2021 om 19:52
nl
PSV krijgt excuses aangeboden van Ajax, voor het grote spandoek dat op de tribune werd uitgerold met teksten als 'Aidshoven' in plaats van Eindhoven en 'Brainfart' in plaats van Brainport. Ook zegt de Amsterdamse club met de makers van het spandoek in gesprek te gaan.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het spandoek werd zondag voor de wedstrijd tegen PSV ontrold op één van de de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. Op het doek stonden onder meer twee treurende PSV'ers afgebeeld met op de borst van hun shirt de tekst 'Brainfart Aidshoven' in plaats van Brainport Eindhoven. Algemeen directeur Edwin van der Sar bood al tijdens het duel namens Ajax excuses aan bij zijn collega Toon Gerbrands van PSV.

Sfeerteam
Het spandoek was gemaakt door het zogeheten sfeerteam van de Amsterdamse aanhang. De club heeft doorgaans bij doeken van zulke omvang vooraf overleg met de makers. "Ajax heeft een ontwerp gezien en daar akkoord op gegeven. De uiteindelijke versie die uitgerold werd, week op enkele punten af van de geaccordeerde variant", aldus een woordvoerder van Ajax.

Het betrof onder meer de tekst op de PSV-shirts. "Daarmee is het vertrouwen beschaamd op basis waarvan wij met het sfeerteam werken. Het spreekt voor zich dat wij daarover met hen in gesprek gaan, ook om te voorkomen dat dit in eventuele volgende gevallen weer kan gebeuren."

PSV verloor de wedstrijd van Ajax overigens met 5-0.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!