Teleurstelling bij PSV na keiharde nederlaag: 'Dit zijn duidelijke cijfers'

24 oktober 2021 om 21:23 • Aangepast 26 oktober 2021 om 15:36
nl
Te weinig slimmigheid, te veel balverlies en te weinig scherpte. De 5-0 nederlaag bij Ajax van zondag kwam hard aan bij PSV. Coach Roger Schmidt en verdediger Andre Ramalho gaven na afloop toe dat de kampioensstrijd met Ajax heel lastig gaat worden.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

'Verschrikkelijk' was het eerste woord dat André Ramalho gebruikte tijdens de persconferentie na afloop van het duel. Cijfers liegen namelijk niet. PSV heeft al zeventien tegentreffers geïncasseerd tijdens dit nog jonge voetbalseizoen. Er zijn maar drie clubs die meer goals tegen kregen dan PSV.

Wachten op privacy instellingen...

“Dat zijn duidelijke cijfers” reageerde Ramalho toen hij geconfronteerd werd met deze statistiek. “We moeten hierin verbeteren en ik ben ervan overtuigd dat we op termijn verbetering zullen laten zien. Maar voor nu voel ik mij hier natuurlijk ook verantwoordelijk voor.”

"Je kan verliezen van Ajax"

Ondanks de wanvertoning van PSV wees trainer Roger Schmidt erop dat het geen schande is om van Ajax te verliezen. “Hun spelers voetballen al jaren samen en zij hebben ook al jarenlang dezelfde trainer. Daarnaast bevinden zij zich ook in een fase waarin alles lukt. Je kan verliezen van Ajax.”

De pijnlijke uitslag had volgens Ramalho te maken met het nemen van risico. “Na de 2-0 wilden we nog te veel op zoek naar de aansluitingstreffer. Hierdoor gaven we veel ruimte weg achterin. Dat moeten we op een slimmere en betere manier doen”, zei de verdediger na afloop.

Daarnaast wees hij op het feit dat PSV slordig was in balbezit. “Als je bij de 1-0 vijf tot zes ballen op rij verliest, ligt alles open. We maakten teveel fouten. Dat mag ons niet overkomen.”

"We moeten het team mentaal oplappen"

Het wordt in Eindhoven komende week wonden likken. “We zullen vooral mentaal moeten herstellen", vertelde Ramalho. "Twee keer op rij verliezen, is niet makkelijk. Ik ben er zeker van dat we sterker terugkomen, maar dit is verschrikkelijk.”

Er is de laatste weken weinig ontwikkeling te zien in het spel van PSV en de ploeg lijkt maar niet uit de vormdip te komen. Toch blijft de trainer er zoals gewoonlijk rustig onder. “We moeten de goede sfeer in de groep terugkrijgen en het team mentaal oplappen. We moeten opstaan en terugvechten.”

Ook in de titelstrijd met Ajax geeft Schmidt zich nog niet gewonnen. “Ik wist op voorhand dat het een lastig karwei zou worden. Wij doen ons best om het hen heel lastig te maken. Het is teleurstellend hoe de wedstrijd van vandaag verlopen is, maar opgeven is geen optie.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.