Kater voor PSV-supporters na verloren topper: 'Van Bommel mag terugkomen'

25 oktober 2021 om 18:04
nl
Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat is ongeveer de stemming die maandag rondom het PSV-stadion hangt. De meeste supporters kunnen, zij het schoorvoetend, wel leven met de oorwassing van 5-0. "Ajax was gewoon beter en op 23 januari kunnen we revanche nemen", klinkt het optimistisch.
Profielfoto van Jan PeelsProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

En hoe wordt er naar trainer Roger Schmidt gekeken? 'Vertrouwen blijven houden en minder zeuren, dan komt het vanzelf goed', zegt de een. 'Van mij mag Van Bommel terugkomen", vindt een ander.

PSV-supporters hebben een flinke kater overgehouden aan de topper tegen Ajax. In het eerste kwartier zag het er nog erg hoopvol uit, maar gaandeweg de wedstrijd bleef er nog maar een sprankje van over.

"De spelers van Ajax zijn veel fitter."

"Gezien de krachtsverhouding was het een verdiende overwinning. Ajax is het nieuwe Bayern München aan het worden. Op deze manier wordt het een saai seizoen. PSV moet maken dat het tweede blijft en dat Ajax een goed seizoen draait in de Champions League. Dan kunnen we volgend seizoen qua budget ook weer dichter bij elkaar komen. De spelers van Ajax zijn veel fitter. Schmidt slaagt er niet in om de selectie fit te houden. Om over het wisselbeleid nog maar te zwijgen. Van mij mag Van Bommel terugkomen."

"PSV moet meer aanvallen en beter verdedigen", analyseert een kleine jongen die aan de hand van moeder bij het stadion loopt. "En beter trainen", voegt hij eraan toe. Een vrouw is op weg naar de sportschool in het stadion en had een goede dag. "Ik ben voor Ajax. Dat is met de paplepel ingegoten. PSV had in de beginfase wel meer verdiend." Het beruchte spandoek had ze niet gezien. "Over en weer de draak met elkaar steken moet kunnen, als het maar niet kwetsend is."

"In januari kunnen we revanche nemen op Ajax."

"De 5-0 nederlaag is een behoorlijk klap", zegt een jonge supporter. Samen met een vriend hangt hij wat rond het stadion. "Uithuilen en opnieuw beginnen", zegt zijn vriend. "Als er een nieuwe trainer komt, dan moet het wel iemand zijn die de selectie beter laat voetballen. Zoals ze in het begin van de wedstrijd speelden. Maar dat pakte zondag uiteindelijk niet goed uit."

"De wedstrijd snel vergeten en weer doorgaan", zegt een man die samen met zijn zoon bij het stadion is. Vader voelt wel iets voor een nieuwe trainer. Van Bommel staat hoog op zijn lijstje. "Ik zou het niet erg vinden. De trainer bepaalt de strategie." Zijn zoon is optimistisch. "Gakpo en Madueke waren geblesseerd. Volgende week gaan we er weer het beste van maken. Op 23 januari kunnen revanche nemen op Ajax."

"We moeten minder zeuren over minder presteren en vertrouwen houden."

'Dit zijn incidenten. Het kan een keer gebeuren, al is 5-0 natuurlijk wel een behoorlijk incident. Uiteindelijk verlies je maar drie punten. PSV speelde niet in de sterkste opstelling", zegt een man. Voor hem hoeft trainer Schmidt niet per se weg. "We moeten vertrouwen houden in de trainer en spelers. Minder zeuren over minder presteren. Schmidt doet het goed. We moeten gewoond meer vertrouwen hebben in onze trainer en spelers."

LEES OOK:

Teleurstelling bij PSV na keiharde nederlaag: 'Dit zijn duidelijke cijfers'

Machteloos PSV gaat keihard onderuit bij Ajax

Willy en René oordelen hard over PSV: 'We hebben maar 11 of 12 topspelers'

"Uithuilen en opnieuw beginnen", vinden deze PSV-supporters.
"Uithuilen en opnieuw beginnen", vinden deze PSV-supporters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.