Video

Canadese premier Justin Trudeau bezoekt Bergen op Zoom

29 oktober 2021 om 11:56 • Aangepast 1 november 2021 om 10:51
nl
De Canadese premier Justin Trudeau heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Bergen op Zoom. Daar legde hij een krans bij het monument op de Canadese oorlogsbegraafplaats.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Na een bezoek aan de Ridderzaal in Den Haag, eerder op de dag, vertrok de premier samen met prinses Margriet naar Brabant.

Op de begraafplaats volgde, na de indrukwekkende aankomst van de Canadese delegatie, een korte ceremonie. Daarin werden de volksliederen van beide landen gezongen. Later stond Trudeau nog stil bij verschillende graven.

"Vooral bij de graven zag je dat hij écht wilde weten welke verhalen erachter zitten."

Een dik half uur na aankomst verliet de premier de begraafplaats. Bij de uitgang had hij nog een kort onderonsje met burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. "Trudeau is een bijzonder vriendelijke man, die oprechte belangstelling toonde. Vooral bij de graven zag je dat hij écht wilde weten welke verhalen erachter zitten."

Trudeau begon zijn staatsbezoek vrijdag in de Ridderzaal in Den Haag. Tweede Kamer-voorzitter Vera Bergkamp heette de Canadese premier daar welkom. Volgens haar illustreert het bezoek van de Canadese premier aan het Nederlandse parlement 'de betekenisvolle en intense relatie' tussen deze twee landen.

"Onze vriendschap is geworteld in onze gemeenschappelijke geschiedenis en gedeelde waarden."

"De banden tussen Canada en Nederland zijn altijd sterk geweest en zullen dat ook blijven. Onze vriendschap is geworteld in onze gemeenschappelijke geschiedenis en gedeelde waarden."

"In de jaren veertig en vijftig migreerden ruim 180.000 mensen vanuit Nederland naar Canada. Van de 34 miljoen inwoners van Canada heeft meer dan een miljoen Nederlandse voorouders. Deze familiebanden zijn ook een belangrijk onderdeel van onze hechte relatie.”

LEES OOK: Gesneuvelde Canadezen herdacht op ereveld Bergen op Zoom

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.