Pakken uit Squid Game gaan als warme broodjes over de toonbank

29 oktober 2021 om 13:27 • Aangepast 29 oktober 2021 om 19:20
nl
Feestwinkels worden platgebeld met de vraag naar kostuums uit de populaire Netflix-serie Squid Game. Met het oog op Halloween en carnaval zijn de pakken niet aan te slepen. En dat voorspelden de eigenaren van sommige feestwinkels al.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De Koreaanse serie verscheen in september op Netflix en hield binnen no time de wereld in zijn greep. Het is nu al de meest bekeken Netflix-serie ooit.

Kinderspelletjes bekopen met de dood
De serie gaat over een groep van honderden mensen met schulden die meedoen aan een mysterieuze wedstrijd om een grote geldprijs te winnen. Die wedstrijd bestaat uit het spelen van allerlei kinderspelletjes. Maar wie een spel verliest, moet dat bekopen met de dood.

De overvallers en bewakers uit de serie dragen een rood pak met zwart masker. En precies die pakken zijn zo populair.

Astrid Hoofs heeft een feestwinkel in Den Bosch en voorspelde begin oktober al dat de pakken deze carnaval een trend zouden worden. ''We worden al gebeld of we pakken beschikbaar hebben voor Halloween'', zei ze eerder al tegen Omroep Brabant.

Bij Bol.com zijn de pakken al te koop.
Bij Bol.com zijn de pakken al te koop.

Inmiddels zijn de rode kostuums bij meerdere feestwinkels uitverkocht, maar ook online vliegen ze de deur uit.

Le Casa de Papel
De pakken gaan nog niet zo hard als die van een andere Netflix-serie een paar jaar geleden: La Casa de Papel. Onlinewinkel Feestartiekelen4u denkt dat dat komt omdat Squid Game in coronatijd uitkwam, een periode met minder feesten en evenementen. ''Met carnaval verwachten we een enorme toeloop.''

LEES OOK: Overalls uit Squid Game worden dé carnavalstrend: 'Ik verwacht er veel van'

Heb jij je huis versierd voor Halloween of heb je een halloweenactiviteit georganiseerd? Stuur ons dan je foto's of video's via [email protected]. De mooiste plaatsen we op de website en in de app.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.