NAC zet stijgende lijn voort en wint in mager duel van TOP Oss

30 oktober 2021 om 21:54 • Aangepast 9 november 2021 om 12:09
NAC heeft zaterdagavond de volle buit gepakt in de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Het werd 1-3 in het Frans Heesen Stadion. Door de overwinning, de eerste dit seizoen op vreemde bodem, zet NAC de opmars op de ranglijst voort en staat nu negende in de eerste divisie. TOP Oss blijft achttiende.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

Na het succes van afgelopen dinsdag in het bekertoernooi, NAC won na strafschoppen van VVV, was het zaak voor de Bredase ploeg (14e) om dat in Oss een succesvol vervolg te geven. In de competitie vallen de prestaties dit seizoen flink tegen, maar het linkerrijtje kwam langzamerhand steeds meer in beeld.

Thuisploeg Top Oss (18e) verloor afgelopen week in de beker van Fortuna Sittard en weet eigenlijk al niet eens meer wat winnen is. De laatste keer dat de ploeg van de wegens ziekte afwezige coach Bob Peeters drie punten pakte, was eind augustus.

Het was wellicht de reden dat het niet zo druk was in het Frans Heesen Stadion. Het waren de 330 meegereisde NAC-supporters die de sfeer bepaalden in Oss. Ruw geschat bekeken in totaal zo'n 1600 tot 1700 voetbalsupporters de wedstrijd in het stadion.

Vliegende start van NAC
In een redelijk gelijk opgaande beginfase kwam NAC na zeventien minuten spelen op voorsprong. Een gestremd schot van Kaj de Rooij kwam in de zestien tegen de hand van Jan Lammers wat voor scheidsrechter Kamphuis reden was om de bal op de stip te leggen. Ralf Seuntjens faalde niet en schoot de strafschop in de linkerhoek strak binnen, 0-1. Het betekende de negende goal voor de topscorer van NAC.

Twee minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Boris van Schuppen maakt een lekkere steekpass van Thom Haye keurig af door de bal langs keeper Van Meurs te schuiven. NAC hoefde zich voorlopig niet heel erg druk te maken, zo leek het.

Aansluitingstreffer voor TOP Oss
Maar niets was minder waar en er leek wat gemakzucht in de ploeg te sluipen. Top Oss ging op zoek naar het Bredase doel en was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. Die viel pas op slag van rust omdat TOP-spits Kay Tejan raak schoot en het weer alle kanten op kon gaan.

Na rust gingen de fanatieke supporters van de Osse Crazy Side zich wat meer roeren. Zij roken na het slot van het eerste deel wellicht bloed, maar helaas voor hen gebeurde er vrijwel niks. Hield het niveau van de eerste helft al niet over, het werd er in het tweede bedrijf niet beter op.

Maar toch wist NAC te scoren in de 69e minuut, want Yassine Azzagari kopte raak. Het was zijn eerste treffer voor NAC in het betaalde voetbal. Het doelpunt betekende ook dat het verzet van de thuisploeg was gebroken en de wedstrijd gespeeld.

Dankzij de winst stijgt NAC van de veertiende naar de negende plaats op de ranglijst. TOP Oss blijft in de eerste divisie hangen op de achttiende plek.