Presentator Koen: ‘Luisteraars zorgen iedere ochtend voor het feestje’

3 november 2021 om 10:45 • Aangepast 5 november 2021 om 14:47
nl
Je herkent zijn stem uit duizenden. Wat wil je, als je al sinds 2009 bij Omroep Brabant werkt, jarenlang Brabants Bont hebt gepresenteerd en bijna drie jaar dé stem van het radio-ochtendprogramma Wakker! bent. De geboren Eindhovenaar, maar inmiddels volbloed Kruikenzeiker Koen Wijn (36) is een van dé gezichten van de radiozender van Omroep Brabant. Wie is hij eigenlijk? Wat houdt hem bezig en wat doet hij als hij niet in alle vroegte in de radiostudio hoeft te zitten. We vroegen het hem.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

In huize Wijn rammelt van maandag tot en met vrijdag klokslag vier uur in de ochtend (nacht!) de wekker. Veel mensen zouden er niet aan moeten denken, maar Koen draait er zijn hand niet voor om. “Dat kost me echt geen centje pijn, een uitzondering daargelaten. Het wordt een ritme, je raakt eraan gewend. Net zoals het went om ’s avonds tussen acht en negen uur naar bed te gaan."

Zoiets gaat bij je leven horen, vertelt Koen. "Al moet ik daardoor wel de wekelijkse hockeytraining missen die ik gezien het aantal kilo’s heel goed zou kunnen gebruiken, haha.”

Derde helft even belangrijk als de eerste en tweede
Die kilo’s probeert hij er op de zondagen bij HC Tilburg, als spits van Heren 9, af te hockeyen, maar dat valt nog niet mee. “Oh joh, rennen zoals ik vroeger deed, kan ik bij lange na niet meer. Dus je kunt me niet meer echt een goaltjesdief noemen. Ik wacht wat meer af tot de bal mijn richting opkomt, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar… al gaat het rennen niet meer zo snel, ik ben nog steeds fanatiek hoor! Wat mij betreft hebben we de derde helft pas echt verdiend als we ook een goede eerste en tweede hebben gespeeld!”

Koen (l) met collega's Daisy Schalkens en Maarten van den Hoven.
Koen (l) met collega's Daisy Schalkens en Maarten van den Hoven.

Een biertje op de club of in de kroeg, een uitgebreide lunch, lekker uit eten, Koen is er altijd wel voor te porren. Je vindt hem regelmatig bij zijn stamkroegen Noir en Bargús in Tilburg. Vaak met zijn vriendin (zijn grote liefde sinds hij haar veertien jaar geleden voor het eerst zag op de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg) maar evengoed met vrienden of collega’s.

"Vrijdag is een heerlijke borreldag, zo aan het einde van de week, je hebt hard gewerkt. Dan smaakt zo’n biertje zó lekker! Een ideale plek om met collega’s na te praten over het werk of juist vooruit te denken."

Rondscharrelende schapen en de verkeerde rij
Want eigenlijk stopt zijn werk nooit, vindt Koen. Al zit zijn werkdag er ’s middags rond half een op, in zijn hoofd gaat het gewoon door. “Je bent altijd bezig met onderwerpen voor je programma, met wat je om je heen ziet, observeren en je verwonderen over gewone dingen. Zoals een groep schapen die ik ergens een tijdlang zie rondscharrelen en dan ineens verdwenen is. Waar zijn ze naartoe?"

Zelfs in de supermarkt stopt het brein van Koen niet. "Wat ik me ook afvraag: waarom ik áltijd in de verkeerde rij sta bij de supermarkt. Hoe kan dat? Zijn er ook mensen die altijd in de goede rij staan? Zit er een item in? Daar mijmer ik dan over terwijl ik bijvoorbeeld aan het wandelen ben.”

En met zijn grote liefde...!
En met zijn grote liefde...!

De wekker gaat. Terwijl zijn vriendin zich nog een keer omdraait, vertrekt Koen voor dag en dauw vanuit Tilburg richting Son. Fris en fruitig, zich afvragend of het Wakker-team ook een verhaal ziet in de ‘verdwenen schapen’. Om zes uur zit hij achter de microfoon om er met zijn luisteraars een mooie ochtend van te maken.

“Het zijn onze luisteraars die er een feestje maken, die zorgen dat je iedere ochtend weer zin hebt in een nieuwe Wakker! Het gaat niet om ons, het gaat niet om mij. De luisteraar, daar doe je het voor.”

Je hoort Wakker! iedere werkdag van 6 tot tot 10 uur 's ochtends bij Omroep Brabant. Via FM-radio op FM 91.9 (Midden), FM 95.8 (Noordoost), FM 91.0 (West) of FM 87.6 (Zuidoost). Of via KPN (886) en Ziggo (830). Online afstemmen via website en app kan ook: www.omroepbrabant.nl/radio. Nog beter: stuur zelf een appje naar Koen, 06-573-282-03!

LEES OOK: 'De verhalen zijn overal, maar zitten 'm vooral in de simpele dingen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.