‘De verhalen zijn overal, maar zitten ‘m vooral in hele simpele dingen'

3 november 2021 om 17:09 • Aangepast 5 november 2021 om 14:47
nl
Ronny Balk (52) is sinds juli presentator van het Omroep Brabant-radioprogramma Afslag Zuid en zijn nieuwe job is hem op het lijf geschreven. Nu zullen er weinig radioprogramma’s zijn die niet bij hem passen, want hij is al van kinds af aan ‘besmet’ met het radiovirus en gek van muziek. Het zit in zijn genen. Naast zijn ‘betaalde hobby’ als radiomaker, heeft hij nog allerlei andere passies waarvan er een met stip op nummer een staat.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Ronny is een stabiel, energiek, opgeruimd en vrolijk mens en dat is eigenlijk precies waar Afslag Zuid ook voor staat, vertelt hij. “We houden het lekker luchtig, maken het niet te zwaar, draaien fijne muziek en laten ondertussen de dingen van de dag voorbijkomen. Het is gewoon KEIgezellig bij ons. Ik voel me heel comfortabel bij deze insteek en probeer de onderwerpen dichtbij mezelf te houden. Die zijn voor de luisteraar ook vaak herkenbaar en dat werkt volgens mij het beste.”

Ronny samen met nieuwslezer Martin in de radiostudio
Ronny samen met nieuwslezer Martin in de radiostudio

'De verhalen zijn overal'
Die onderwerpen liggen voor Ronny voor het oprapen. Door zijn brede interesse gebeurt er altijd wel ergens iets waar een mogelijk verhaal in zit. “Tijdens het wandelen, het cardio-trainen of boksen, bij de waterpolowedstrijd van mijn twee dochters, onderweg naar onze favoriete camping in Frankrijk of tijdens mijn werk op Eindhoven Airport: de verhalen zijn overal. En zitten ‘m vooral in hele simpele dingen en gebeurtenissen die herkenbaar zijn voor onze luisteraars, want die luisteraar, daar draait natuurlijk alles om.”

Ho stop! Eindhoven Airport?! Wat heeft een radio-dj van Omroep Brabant daar te zoeken? “Haha, dat is inderdaad wel een bijzondere combinatie, maar heel simpel te verklaren. Ik ben altijd al gek geweest van alles wat met vliegen heeft te maken. Sinds 2,5 jaar werk ik gemiddeld een dag per week als flight officer op het vliegveld. Dit betekent dat je alles faciliteert, checkt en regelt om een vliegtuig goed en veilig te laten vertrekken. Een beetje zoals een producer dat bij de radio doet”, legt Ronny opgewekt uit.

'We hebben elkaar onder water leren kennen'
Een drukbezet man dus, radioman Ronny Balk. En dan is er ook nog zijn gezin, zijn waterpolo-gezin. “Zo heb ik veertig jaar geleden Christl leren kennen, onder water, haha, tijdens het waterpoloën. Bloedfanatiek waren we toen, maar inmiddels zijn we gestopt en te druk met andere dingen. We zijn 31 jaar bij elkaar en hebben twee prachtige dochters Floor (17) en Lotte (12). Die hebben we besmet met het waterpolovirus, dus we zijn nog regelmatig te vinden in het zwembad als we naar hun wedstrijden gaan kijken.”

Floor, Ronny en Lotte op vakantie.
Floor, Ronny en Lotte op vakantie.

Met stip op nummer een
Het gezin Balk is de spil in Ronny’s drukbezette leven. “Ik ben inderdaad heel blij met ons gezin, nog steeds strontverliefd op Christl en trots op onze meiden die het super goed doen. We hebben het fijn samen en ik weet dat dat niet vanzelfsprekend is. Het is natuurlijk geweldig dat ik in deze omstandigheden iedere dag radio kan en mag maken, van mijn ultieme hobby mijn werk heb kunnen maken. Dus ja, ik ben een drukbezet man, maar wel een heel gelukkig drukbezet man!”

Afslag Zuid is iedere week van maandag t/m donderdag tussen vier uur ’s middags en zeven uur ’s avonds te horen bij Omroep Brabant radio. Luisteren kan via FM-radio op FM 91.9 (Midden), FM 95.8 (Noordoost), FM 91.0 (West) of FM 87.6 (Zuidoost). Of via KPN (886) en Ziggo (830). Je kunt ook online afstemmen via de website en app, www.omroepbrabant.nl/radio

LEES OOK: Koen maakt het KEIgezellig in Wakker!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.