De rijkste van Brabant heeft 3,5 miljard euro, is 37 jaar en komt uit Breda

2 november 2021 om 07:04 • Aangepast 3 november 2021 om 09:48
nl
De jaarlijkse lijst der rijken van zakenblad Quote presenteert een nieuwe rijkste Brabander. Het is Mollie-oprichter Adriaan Mol (37) uit Breda. Met een vermogen van 3,5 miljard euro noteert hij een zesde plek in de Quote 500 die maandagavond werd gepresenteerd. Hij stoot daarmee Karel van Eerd van Jumbo van de troon als de rijkste van onze provincie.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Van Eerd heeft volgens Quote een vermogen van 2,7 miljard en zakt hiermee van plek 4 in de lijst naar plek 9.

De nieuwe rijkste Brabander, Adriaan Mol, is de man achter Mollie Payments dat online betalingen verwerkt voor webshops en andere organisaties. Vorig jaar kwam hij binnen op plek 94 in de lijst. Dat plek 6 het eindstation voor hem is, verwacht Tom Wouda, chef Quote 500, niet.

Hij ziet in de Bredanaar de opvolger van lijstaanvoerder Charlene de Carvalho-Heineken.

Nieuwe nummer 2
De Heineken-erfgenaam blijft de Quote 500 aanvoeren met een vermogen van 13,5 miljard. Vastgoedondernemer Remon Vos is de nieuwe nummer 2. Hij is goed voor 5,7 miljard euro. Daarmee drukt hij Randstad-oprichter Frits Goldschmeding naar de derde plaats in de lijst. Goldschmeding heeft een vermogen van 5,6 miljard.

De rijkste Nederlanders zijn afgelopen jaar fors rijker geworden, meldt het tijdschrift dat dit jaar voor de 25e keer zijn rijkenlijst uitbrengt. De vijfhonderd rijksten van het land zagen hun totale vermogen met bijna een vijfde toenemen. Bij elkaar zijn ze goed voor een kleine 220 miljard euro.

Om in de rijkenlijst te worden opgenomen, was dit jaar een vermogen van minimaal 110 miljoen euro nodig. Vorig jaar kwam je met 15 miljoen minder al in de lijst terecht.

DJ Tiësto goed voor 170 miljoen
De rijkste familie is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A die gezamenlijk goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro. Mediatycoon John de Mol zag zijn vermogen met een achtste slinken. Hij houdt nog 2,1 miljard euro over. Die afname van 300 miljoen euro is in absolute getallen de grootste.

Opvallende namen in de lijst zijn voetbalspelersmakelaar Mino Raiola, die 200 miljoen euro waard is en 'onze' DJ Tiësto die door Quote op 170 miljoen euro wordt ingeschat. Goed voor plek 317.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.