Eerste opzeggingen bij sportschool al binnen nu verplichte coronapas dreigt

2 november 2021 om 13:30 • Aangepast 2 november 2021 om 17:01
nl
Naar de sportschool zonder coronapas zit er hoogstwaarschijnlijk vanaf vrijdag niet meer in. Verwacht wordt dat het demissionaire kabinet dinsdagavond tijdens de persconferentie aankondigt dat de inmiddels bekende en omstreden QR-code op meer plaatsen verplicht wordt. Meteen nadat dit nieuws maandag uitlekte, kreeg Gemmy Schellekens, eigenaar van drie sportscholen in Boxtel, Den Bosch en Rosmalen de eerste dertig opzeggingen al binnen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De coronapas is dinsdag sowieso het gesprek van de dag bij haar in de sportschool. “Vreselijk”, vindt Schellekens het. “We hebben onze leden nog niet eens massaal terug en nu krijgen we hier weer mee te maken. Zo komen we er nooit bovenop.”

Ze geeft direct aan te begrijpen dat er iets moet gebeuren om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. “Maar als het zo doorgaat, kan ik wel opdoeken. En dat geldt niet alleen voor mij.”

"Ik heb niet zomaar een aantal mensen klaarstaan die even QR-codes kunnen gaan scannen."

Daarbij voorziet Schellekens een organisatorisch probleem. Een deel van de dag is haar sportschool in Den Bosch bijvoorbeeld onbemand. “En ik heb niet zomaar een aantal mensen klaarstaan die even QR-codes kunnen gaan scannen.”

De eigenaar van drie sportscholen is aangesloten bij VES, de Vereniging van Exclusieve Sportcentra. De doelgroep van haar sportscholen bestaat uit veertig- en vijftigplussers. Mensen die toch net wat voorzichtiger zijn.

Wat ze merkt, is dat gevaccineerde leden blij zijn met de nieuwe maatregel. Maar niet-gevaccineerden laten zich door de verplichte coronapas volgens haar niet overhalen zich nu alsnog te laten vaccineren. Veel leden hebben hun abonnement eerst laten bevriezen, maar nu zeggen ze op, zo ervaart ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.