Ruzie die werd uitgevochten met riek en ijzeren pijp: taakstraffen opgelegd - Omroep Brabant
Video

Ruzie die werd uitgevochten met riek en ijzeren pijp: taakstraffen opgelegd

2 november 2021 om 17:31 • Aangepast 3 november 2021 om 09:52
nl
Een burenruzie die vorig jaar juni aan de Orthen in Den Bosch werd uitgevochten met een riek en een ijzeren pijp, heeft taakstraffen opgeleverd voor een man en twee vrouwen. De vrouw (50) kreeg 40 uur en de twee mannen (23 en 27) ieder 150 uur. Eerder werden andere betrokkenen al de cel ingestuurd voor hun rol.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Beide mannen moeten nog een celstraf van drie en vier dagen uitzitten.

Van de vrouw en de twee mannen achtte de rechter bewezen dat ze bij de ruzie betrokken waren. Zo sloeg de vrouw met een riek meerdere malen tegen de voordeur van haar buren die daardoor beschadigd raakte.

De 27-jarige man deelde bij de ruzie enkele klappen uit en de 23-jarige man gooide onder meer een stofzuiger naar de buren. De rechter legde verder de mannen ieder een schadevergoeding van 750 euro op. De vrouw moet bijna 3000 euro betalen.

Wachten op privacy instellingen...

Riek, knuppel en ijzeren pijp
In deze zaak zijn vorig jaar al drie verdachten veroordeeld. Drie Bosschenaren (25, 52 en 62) kregen toen een half jaar de cel opgelegd voor hun rol in de uit de hand gelopen burenruzie. De mannen gingen hun buren te lijf met een riek, een knuppel en een ijzeren pijp. deze mensen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Die vechtpartij vond op 13 juni 2020 plaats. De betrokken buren hebben al langer ruzie. Daarom hadden ze al beveiligingscamera's opgehangen. Die hebben vanuit verschillende hoeken beelden van de vechtpartij gemaakt.

LEES OOK:

Mannen die buren te lijf gingen met riek en knuppel in Den Bosch moeten half jaar de cel in Burenruzie loopt uit de hand in Den Bosch: opnieuw celstraffen geëist

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.