Liveblog

112-nieuws: twee auto's botsen op A58 bij Etten-leur

3 november 2021 om 06:00 • Aangepast 11 november 2021 om 14:40
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Flinke file op A2 vanaf Empel nadat auto van aanhanger valt.
  • Gewonde bij steekpartij in huis in Sint-Oedenrode.
  • Man met duizenden euro's opgepakt in Roosendaal.
  • Zwaargewonde fietser die bij Mierlo werd gevonden is overleden.

Liveblog

22.15

Vrouw (73) vermist in Breda

Wachten op privacy instellingen...
21.05

Twee auto's botsen op A58 bij Etten-Leur

Twee auto's zijn woensdagavond op de A58 in de richting van Breda tegen elkaar gebotst. Beide auto's raakten de vangrail en de brokstukken lagen op de parallelweg. Achter het ongeluk ontstond een file, maar na enige tijd kon het verkeer over de vluchtstrook. Een van de bestuurders is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

20.00

Auto raakt van de weg en botst op tegenligger

Een auto is woensdagavond van de weg geraakt en op de andere weghelft op een tegenligger gebotst. Dat gebeurde op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. Nar de botsing kwam de auto tot stilstand tegen een hekwerk.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
18.40

Bestuurster auto raakt onwel en rijdt tegen vangrail

Een automobiliste is woensdagavond onwel geworden toen ze met haar auto over de vijf Eikenweg in Dorst reed. De vrouw botste tegen de vangrail en raakte daarna een lantaarnpaal. De auto kwam tot stilstand in de struiken langs de weg. Uiteindelijk vielen de verwondingen van de vrouw mee. Ze is op de plek van het ongeluk behandeld door het ambulancepersoneel.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
18.15

Vrachtwagen botst met auto op de A27, bestuurster auto zit bekneld

Op de A27 bij Bavel is woensdag aan het einde van de middag rond halfzes een ongeluk gebeurd waarbij een vrachtwagen en een auto waren betrokken. De bestuurster van de auto zat bekneld en is door de brandweer bevrijd.

Bij het wisselen van rijstrook zou de vrachtwagen de personenauto hebben geraakt. De auto is daardoor gaan tollen en tegen de vangrail gebotst. Brandweerlieden hebben het dak van de auto afgezaagd. Daarna is de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de botsing raakte de tank van de vrachtwagen lek. De brandweer kon het lek stoppen. Door de lekkage is er diesel op het wegdek terechtgekomen. Ook is het wegdek beschadigd. Wanneer de weg wordt gerepareerd is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Zwaargewonde fietser (65) die bij Mierlo werd gevonden is overleden

De 65-jarige fietser die vrijdagavond zwaargewond op een fietspad in Mierlo werd gevonden, is overleden. Dat laat de politie woensdag weten. Een scooterrijder vond het slachtoffer en waarschuwde de hulpdiensten.

Een traumahelikopter bracht de man naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen is overleden. Maandag meldde de politie nog dat de man in zorgelijke toestand in het ziekenhuis lag.

Wat er vrijdagavond precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

15.45

Vertraging op A27 door vrachtwagen met pech, weg is weer vrij

Op de A27 stond tussen Geertruidenberg en Gorinchem woensdagmiddag een file. Op de rijbaan stond een vrachtwagen met pech. Weggebruikers hadden een vertraging van 45 minuten. Rond kwart voor vijf was de weg weer vrij.

15.00

Drenkeling gered in Best

De politie kreeg woensdagochtend een melding van een persoon in het Wilhelminakanaal in Best. Op het moment dat agenten aankwamen, had de melder de drenkeling al op de kade.

"De melder wordt op een later tijdstip bedankt voor zijn heldendaad", schrijft de politie op Facebook. Het slachtoffer is met onderkoelings-verschijnselen naar een ziekenhuis gebracht.

(beeld: politie).
(beeld: politie).
14.17

Verkeersbordendief op heterdaad betrapt in Den Hout

Een 26-jarige man is dinsdagmiddag op heterdaad betrapt bij het stelen van verkeersborden. Op een bouwplaats aan de Stelvenseweg was hij bezig om aluminiumpalen met verkeersborden te stelen. Hij laadde deze in in een busje. De dief uit Nieuwegein werd door twee bouwvakkers gesnapt. De man is opgepakt.

12.01

Gestolen fietsen in beslag genomen bij AZC Budel

De politie heeft twaalf fietsen in beslag genomen op het terrein van het asielzoekerscentrum in Budel. Dat meldt de wijkagent woensdag op Instagram. Negen fietsen stonden daadwerkelijk als gestolen geregistreerd en drie fietsen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. "Ik wil benadrukken dat aangifte doen wel degelijk nut heeft", benadrukt de wijkagent.

Fietsen gestolen op AZC-terrein Budel (foto: wijkagent AZC Budel).
Fietsen gestolen op AZC-terrein Budel (foto: wijkagent AZC Budel).
10.51

Man met duizenden euro's opgepakt in Roosendaal

De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige man uit Schijf opgepakt. Dat is woensdagochtend bekendgemaakt. Het gebeurde op de Memlincstraat in Roosendaal. De man had geen rijbewijs en hij had bovendien duizenden euro's op zak.

De man negeerde een stopteken en sloeg op de vlucht. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Agenten moesten pepperspray gebruiken. De verdachte is opgepakt en het geld is in beslag genomen.

10.30

Motorrijder gewond bij botsing in Valkenswaard

Een motorrijder is woensdagochtend gewond geraakt bij een botsing in Valkenswaard. Het ongeluk gebeurde rond halftien op De Vest. Een auto draaide linksaf en de achterop rijdende motorrijder raakte de auto in de flank, zo meldt een ooggetuige. De chauffeur van de auto was ongedeerd. De motorrijder is in de ambulance nagekeken.

(beeld: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
(beeld: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
10.19

Man opgepakt voor steekpartij in Sint-Oedenrode

De politie heeft een man opgepakt voor een steekpartij in Sint-Oedenrode. Dat meldt de politie woensdag. Een man raakte dinsdagnacht gewond bij een steekpartij in een huis aan het Mgr. Bekkersplein. Daar waren op dat moment meerdere mensen aanwezig, laat de politie weten. Het slachtoffer is naar ziekenhuis gebracht. Hij was op dat moment aanspreekbaar. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend.

10.09

Man met groot mes weigert huis ex te verlaten in Tilburg

Een arrestatieteam is dinsdagavond een huis in Tilburg binnengevallen. Dat meldt de politie woensdagochtend. Een man met een groot mes had zich in het huis van zijn ex-vrouw verschanst.

De bewoonster hing uit een raam op de eerste verdieping. De politie heeft een onderhandelaar ingezet. Toen de 50-jarige man alsnog niet wilde luisteren, greep de politie in. De man is opgepakt en zit nog vast. De man was eerder die dag al opgepakt, omdat hij schreeuwend in een winkelcentrum rondliep.

LEES OOK: Man met mes in huis ex-vrouw Tilburg, arrestatieteam valt binnen

09.39

Geen treinen tussen Tilburg en Boxtel

Op het traject Tilburg - Boxtel rijden geen treinen door een persoon op het spoor. "We onderzoeken de gevolgen voor de dienstregeling en zijn bezig de verstoring te verhelpen", meldt de NS. Naar verwachting duren de problemen tot ongeveer 10.15 uur.

Wachten op privacy instellingen...
08.45

Lokbus trekt de aandacht in Goirle

Een oude vieze bestelbus vol blauwe vaten. De lokbus van de politie leverde afgelopen week negen meldingen op in Goirle. Met de bus wil de politie mensen scherp en alert maken rondom drugscriminaliteit.

"Het dumpen van drugsafval is een probleem waar we allemaal last van hebben. De vaten chemisch afval worden vaak in natuurgebieden gedumpt. Dat levert aanzienlijke schade op aan de natuur en haar bewoners. De chemische troep moet opgeruimd worden wat veel geld kost", schrijft de politie.

De lokbus van de poiltie (foto: politie).
De lokbus van de poiltie (foto: politie).
07.10

A50 bij Ravenstein vrijgegeven

De A50 richting het noorden is woensdagochtend rond zeven uur vrijgegeven voor het verkeer. De weg werd dinsdag afgesloten na een vrachtwagenbrand bij Ravenstein. Die was zo hevig dat Rijkswaterstaat 160 vierkant meter asfalt moest vervangen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
06.50

Fikse file A2 nadat auto van aanhanger valt

Verkeer op de A2 richting het noorden komt woensdagochtend bij Empel terecht in een lange file. Bij knooppunt Deil viel woensdagochtend vroeg een auto van een aanhanger. Daarop werd daar de rechterrijstrook tot kwart over zeven woensdagochtend afgesloten. Dit leidde rond zeven uur tot elf kilometer file vanaf Empel. De vertraging bedraagt veertig minuten. Rond tien uur was de file weer opgelost.

06.28

Weginspecteur druk met wegsturen vrachtwagenchauffeurs

Weginspecteur Robert van Rijkswaterstaat was dinsdagnacht druk met het wegsturen van vrachtwagenchauffeurs langs verschillende Brabantse snelwegen. Vier vrachtwagenchauffeurs moest hij verwijderen van een pechstrook op de A67, zeven van vluchtstrook naast de toerit naar de A67 bij verzorgingsplaats Het Gevlocht, een van de vluchtstrook naast de toerit van de A67 bij Asten en een vrachtwagenchauffeur moest hij wekken omdat die was gaan slapen in zijn truck nadat die op de vluchtstrook van de A67 bij Deurne was gestrand met een kapotte band. Rond middernacht moest hij ook al zeven vrachtwagenchauffeurs wegsturen die hun truck geparkeerd hadden op de vluchtstrook naast de afrit Kriekampen bij de A58.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
06.03

Autobrand Breda

Op de Tinstraat in Breda is dinsdagnacht een auto door brand verwoest. Dit gebeurde rond vijf uur. De bestuurster kon de auto op tijd verlaten en belde de hulpdiensten. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Een berger heeft het wrak getakeld. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Er wordt rekening gehouden met een technisch probleem.

Van de auto op de Tinstraat in Breda bleef na de brand weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de auto op de Tinstraat in Breda bleef na de brand weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
05.26

Gewonde bij steekpartij in Sint-Oedenrode

Een man is dinsdagnacht gewond geraakt bij een steekpartij in een huis aan het Mgr. Bekkersplein in Sint-Oedenrode. Daar waren op dat moment meerdere mensen aanwezig, laat de politie weten. Het slachtoffer is naar ziekenhuis gebracht. "Hij was aanspreekbaar", laat een agent weten. De identiteit van de verdachte is bekend. De politie is naar hem op zoek. De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht.

21.19

Herstel A50 duurt tot woensdagochtend elf uur

Het herstellen van de A50 na de vrachtwagenbrand van dinsdag gaat langer duren dan verwacht. In eerste instantie meldde Rijkswaterstaat dat de werkzaamheden tot in de nacht zouden duren, maar inmiddels is dat tijdstip verschoven naar woensdagochtend elf uur. De vrachtwagenbrand op de weg van Oss-Oost naar Ravenstein was zo hevig dat Rijkswaterstaat 160 vierkant meter asfalt moet vervangen. Wie vanuit Eindhoven richting Arnhem wil rijden, krijgt het advies om te rijden via Den Bosch en Tiel over de A2 en A15.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!