Beveiligers brengen laatste groet aan Wilbert van den Broek van Scorpions - Omroep Brabant
Video

Beveiligers brengen laatste groet aan Wilbert van den Broek van Scorpions

4 november 2021 om 15:10 • Aangepast 5 november 2021 om 09:50
nl
Een indrukwekkend eerbetoon donderdagmiddag voor Wilbert van den Broek, oprichter van beveiligingsbedrijf Scorpions Security uit Etten-Leur. Familie, vrienden en honderden medewerkers uit de beveiligingsbranche namen in Breda afscheid van de bekende West-Brabander. Van den Broek overleed aan de gevolgen van kanker. Hij is 59 jaar geworden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Wilbert van den Broek bouwde zijn ‘Scorpions’ in een kwart eeuw uit tot een begrip in de regio. Voor de deur van cafés, tijdens carnaval of een avondje NAC, in winkelcentra, musea en gemeentehuizen. De beveiligers, strak in pak of als verkeersregelaar in knalgele doorwerkjassen, weten nog altijd tot ver buiten de regio een oogje in het zeil te houden. Kenmerkend naast het ‘V’tje’ op de borst is het logo van de schorpioen.

Bijna acht jaar geleden werd bij Wilbert een hersentumor ontdekt. Het gezwel werd met succes behandeld. Begin dit jaar werd hij opnieuw geconfronteerd met een tumor in zijn hoofd. Dit keer sloegen de behandelingen niet aan. De slopende ziekte eiste zijn tol.

"Zo sterk hij bij Scorpions was, zo sterk heeft hij dit traject doorlopen."

“De laatste weken ging het steeds minder en zoals iedereen Wilbert kende wilde hij graag zelf de regie houden. In de 25 jaar dat Scorpions nu bestaat stond hij vaak vooraan. Hij voelde zich verantwoordelijk voor zijn collega's. Zo sterk hij bij Scorpions was, zo sterk heeft hij dit traject doorlopen”, aldus de familie in een bericht op Facebook. Afgelopen vrijdag overleed Wilbert omringd door zijn vrouw en kinderen.

Een erehaag van honderden belangstellenden onder wie ook afgevaardigden van voetbalclub NAC, gemeenten en politie stonden de rouwstoet donderdagmiddag op te wachten. Rond een uur arriveerde het lichaam van Wilbert bij uitvaartcentrum Zuylen aan de Tuinzigtlaan in Breda. Onder luid applaus reed de Dodge Ram met in de laadbak de kist het terrein op. Dat gebeurde onder begeleiding van handhavers van de gemeente Breda op de motor.

Wilbert van den Broek (foto: Scorpions Security/Facebook).
Wilbert van den Broek (foto: Scorpions Security/Facebook).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.