NOS-gezicht Astrid Kersseboom stopt bij tv en kiest voor radio

5 november 2021 om 16:06 • Aangepast 15 november 2021 om 13:30
nl
Het vertrouwde gezicht van het NOS Journaal, Astrid Kersseboom, is binnenkort niet langer te zien op televisie. De 55-jarige anchor stopt op tv en wordt de nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal. "Na 21 jaar tv ga ik terug naar mijn oude liefde." Ze zit op daar maandag 3 januari voor het eerst achter de microfoon.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Kersseboom studeerde op de toenmalige hogeschool voor journalistiek en voorlichting in Tilburg. Ze werkte in de jaren negentig als verslaggever en presentator bij Omroep Brabant radio in Breda en Eindhoven. Toen er televisie kwam presenteerde ze het nieuws bij Omroep Brabant.
Ze wordt de opvolger van Jurgen van den Berg, die het radiojournaal zes jaar lang presenteerde. Hij stapt over naar Omroep Max, zo meldt de NOS.

Kersseboom heeft een lange staat van dienst bij de NOS: ze begon in 1998 als nieuwslezer bij het NOS Radionieuws. In 2001 stapte ze over naar tv, naar NOS Studio Sport. Drie jaar later, januari 2004, volgde het NOS Journaal.

Koningshuis
Daar presenteerde ze niet alleen de journaals, maar ook urenlange breaking news-uitzendingen. Vanaf 2007 had ze ook het koningshuis in haar pakket. In de zomer van 2020 won ze het spelprogramma De Slimste Mens en werd ze bekend bij de niet-journaalkijker.

Ze noemt het Radio 1 Journaal 'een programma waarvan de presentator in hoge mate de toon bepaalt en waarin je sterk journalistiek inhoudelijk bezig bent'. "Het is als start van de dag een van de belangrijkste uitzendingen van NPO Radio 1. Ik voel me dan ook vereerd. Het betekent een grote verantwoordelijkheid, maar die neem ik graag op me," zo zegt ze tegen de NOS.

LEES OOK: Deze bekende gezichten begonnen hun carrière bij Omroep Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.