Video

Peter Gillis geeft rondleiding door zijn nieuwe kasteel

5 november 2021 om 20:30 • Aangepast 8 november 2021 om 09:51
nl
Realityster en ondernemer Peter Gillis heeft weer iets nieuws op de kop getikt. Dit keer geen villa of vakantiepark, maar zijn eigen kasteel in Hamont-Achel, net over de grens bij Budel. Vol trots gaf hij een rondleiding door zijn nieuwe 'optrekje'.

Peter had het kasteel al een tijdje op het oog. "In 2007 had ik het al bijna gekocht, maar degene van wie ik het wilde kopen, had toen wat problemen dus hebben we het toen gelaten. Toen hij het weer wilde verkopen, kwam hij naar mij."

"Dit is een hele mooie plek om ons moeder te herdenken."

Niet de ridderzaal, het torentje of de grachten rond het domein vindt Peter het mooiste van zijn kasteel. Nee, dat is zijn kapel. Terwijl Peter op een van de houten bankjes zit, neemt de tevredenheid toe in zijn stem. "Dit is gewoon uniek. Dit is echt het warmste deel in het kasteel. Je voelt hier de rust. Ik bid nog ieder'n dag."

Toch is het niet alleen de rust die Peter prettig vindt aan de kapel. "Dit is een hele mooie plek om ons moeder te herdenken", zegt Peter met een lichte brok in zijn keel. "Ons moeder is nog heel belangrijk voor mij."

"Ja, daar komen gewone slaapkamers, de speelkamer en een saunaatje."

De kroon en mantel moet Peter nog even in de kast laten hangen. Zijn kasteel heeft namelijk nog een flinke verbouwing nodig en daar heeft hij niet alleen bouwvakkers voor ingehuurd. Een kunstenaar moet de benedenverdieping deels restaureren. Deze wil Peter graag middeleeuws houden. Aan de kunstenaar de taak om de kunstwerken van bladgoud in de kapel te restaureren.

Boven gaat de realityster voor een modernere look. "Ja, daar komen gewone slaapkamers, de speelkamer en een saunaatje."

Ook buiten het kasteel is Peter van plan om de boel flink te onderhouden. Zo wil hij in het koetshuis naast het kasteel een museum bouwen voor zijn Harley Davidsons.

Al met al moet er dus nog veel veranderen aan het middeleeuwse kasteel. De bouwvakkers en hun radio's zullen daarom voorlopig nog niet vertrekken uit het kasteel. "Ik verwacht dat we over ongeveer anderhalf jaar helemaal klaar zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.