Slecht NAC gaat voor gaas tegen hekkensluiter FC Dordrecht

5 november 2021 om 21:59 • Aangepast 8 november 2021 om 08:53
NAC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-1 verloren. Hoewel de nederlaag terecht was, stond er vijf minuten voor tijd nog 1-1 op het scorebord. Een doelpunt via de kluts betekende uiteindelijk toch de volle winst voor de thuisploeg.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

Voor NAC was het op de Dordste Krommedijk zaak om de stijgende lijn van de laatste tijd vast te houden. Vorige week zaterdag maakte de ploeg van coach Edwin de Graaf een flinke sprong op de ranglijst van de veertiende naar de negende plek. Een plaats die recht geeft op de nacompetitie, maar wat nog altijd ver beneden de wens en stand is van de Bredanaars. FC Dordrecht, 20e in de eerste divisie, zou theoretisch geen al te groot obstakel moeten voor succes.

NAC flink in het nauw in eerste helft
NAC kwam enthousiast uit de startblokken en zette hoog druk. Maar behalve een goede kans voor Jarchinio Antonia leverde dat het eerste kwartier niet heel veel op. Antonia, die als basisspeler begon, was op rechts met zijn snelheid een plaag voor de Dordtenaren. Hij kwam met regelmaat langs zijn tegenstander, maar de eindpass was niet goed.

Maar naarmate de eerste helft vorderde moest NAC verdedigend steeds meer aan de bak. De ploeg raakte het initiatief kwijt en werd op een gegeven moment zelfs aan alle kanten voorbij gelopen. Nikolas Agrafiotis had dan ook moeten scoren voor de thuisploeg.

Wereldredding Nick Olij
In de 27e minuut kon de Servische Griek vrij inkoppen, maar deed dat echter recht in de handen van NAC-doelman Nick Olij. De keeper was een minuut later alweer goud waard voor NAC met een wereldredding. Hij tikte een knap schot (randje zestien) van diezelfde Agrafiotis katachtig uit de kruising.

Klap in het gezicht, vlam in de pan
NAC zat in het nauw, maar had de mazzel dat FC Dordrecht faalde in de afwerking. Intussen liepen de gemoederen ook nog eens hoog op nadat NAC'er Kaj de Rooij een klap in het gezicht kreeg van tegenstander Anouar El Azzouzi. Ploeggenoot Thom Haye ging verhaal halen en dat leidde tot het nodige duw- en trekwerk. Niet heel spannend, maar wel een gele kaarten op voor El Azzouzi en Haye.

Omdat een Boris van Schuppen nog een inzet voor NAC buitenkant paal weer het veld in zag komen, bleef het 0-0. En daarmee mocht NAC flink in de handjes knijpen. Al met al was het een zeer vermakelijke eerste helft.

FC Dordrecht scoort vlak na rust, De Graaf rekent af
Het kan niet anders dan dat de elf van NAC in de rust flink op hun donder hadden gekregen van trainer Edwin de Graaf. Maar dat had dan geen indruk gemaakt. Of ze hadden niet opgelet. In de 49e minuut kon spits Nikolas Agrafiotis namelijk een voorzet van links vrijwel ongehinderd in de verre hoek koppen, 1-0.

Coach De Graaf rekende de tegengoal meteen af door een driedubbele wissel te doen. Zo haalde hij de vleugelverdedigers Michael Maria en Ruben Ligeon van het veld en bracht Moreno Rutten en Jethro Mashart in. Aanvaller Kaj de Rooij maakte verder plaats voor de 16-jarige Ezechiel Banzuzi die vorig weekend zijn debuut maakte.

Blunder van de keeper betekent 1-1
Hoewel NAC alles op de aanval gooide, schoot het in eerste instantie nog niet heel erg op. Maar langzamerhand was het FC Dordrecht dat achteruit ging lopen. Toch hadden de bezoekers een blunder van keeper Liam Bossin nodig om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Die liet in de 75e minuut een schot van Yassine Azzagari uit zijn handen glippen, 1-1.

Kluts brengt beslissing
Maar op het moment dat NAC de touwtjes in handen leek te hebben, kwam toch nog de winnende treffer voor FC Dordrecht. In een kluts verdween de bal via het been van Dion Malone in de 85e minuut achter de eigen doelman Nick Olij. NAC ging alsnog voor gaas en dat was op basis van de eerste helft meer dan terecht. Als de ploeg zo speelt, wordt het nog een hele kluif om de nacompetitie te halen