Deze mensen haalden toch nog een prik: 'Vooral voor mijn zoontje'

8 november 2021 om 19:00 • Aangepast 9 november 2021 om 09:27
nl
Sinds de aankondiging van de aangescherpte coronamaatregelen zetten de GGD's in Brabant meer coronavaccinaties. Mensen die een prik willen, kunnen zonder afspraak langskomen, althans op veel plekken. Maandagmiddag geven mensen in Eindhoven heel verschillende verklaringen waarom ze zich toch nog laten prikken.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Jan Roelof Middeldorp, teamleider van de GGD Brabant-Zuidoost, noemt er een aantal op: "Het zijn mensen die heel lang gewacht hebben omdat ze bijvoorbeeld zwanger waren, uit achterstandsbuurten komen of zich gedwongen voelen door de QR-code"

“Ik doe het vooral voor mijn zoontje. Bij de zwemles heb ik een QR-code nodig en waarschijnlijk ook bij andere dingen waar ik met hem naartoe wil. Ik heb een drugsverleden, dus eigenlijk heb ik geen reden om het vaccin niet te willen. Ik ben vooral altijd een beetje tegendraads geweest als het om de overheid gaat, maar nu voor één keer doe ik dat niet.”

“Ik wilde de prik eigenlijk helemaal niet halen en sta hier dus met een beetje tegenzin. Vriendinnen kregen menstruatieklachten na het halen van hun vaccinatie dus daar was ik ook bang voor. Nu je overal een QR-code moet hebben doe ik het toch maar wel.”

“Voor mij is dit al de derde vaccinatie. Ik ben doorverwezen vanuit het ziekenhuis omdat ik een auto-immuunziekte heb en het vaccin daardoor voor mij minder werkt. De afgelopen weken ben ik weer erg aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Ik hoop dat dat na deze prik en straks de griepprik een beetje klaar is. Of dit genoeg werkt weet ik niet, maar we proberen het maar.”

LEES OOK: Meer prikken gezet tegen corona, aantal testen stijgt explosief

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.