Superfans Frank en Corina elk jaar bij Hart voor Muziek: 'Een groot feest'

9 november 2021 om 16:22 • Aangepast 9 november 2021 om 19:14
nl
Frank (61) en Corina (59) Wassenberg uit Udenhout zijn al zo’n tien jaar fan van het programma Hart voor Muziek. In deze televisieshow van Omroep Brabant draait alles om het Nederlandstalige lied, gezongen door artiesten als Django Wagner, Ferry de Lits en Jeffreu Heesen. ‘Een groot feest’, noemt Frank het. Zowel het bijwonen van de opnames als de uitzendingen die iedere vrijdagavond te zien zijn bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Frank is ambtenaar bij Defensie en Corina werkt als kassière bij een supermarkt in Kaatsheuvel. De opnames van Hart voor Muziek zijn voor hen echte uitjes, iets waar ze enorm naar uitkijken. Net zoals de Hart voor Muziek uitzendingen bij Omroep Brabant. Ze zien zichzelf regelmatig terug. ”Als mensen bij de kassa komen, herkennen ze Corina vaak. 'Hé', zeggen ze dan, 'ik ken jou, ik heb je op tv gezien, bij Omroep Brabant.' Leuk toch?”, vertelt Frank

Eén groot feest
Ieder jaar wordt de door Emilie Sleven gepresenteerde show ergens in Brabant én in het buitenland opgenomen. Zo waren Frank en Corina in oktober nog van de partij op Rhodos, waar ze een week lang konden genieten van hun favoriete artiesten, wervelende shows en de zon. Frank: "Dat is natuurlijk één groot feest. Met allemaal mensen die houden van het Nederlandse lied en met artiesten die zin hebben om er iets gezelligs van te maken."

Op 21 november staan de opnames van vijf shows bij de Ster in Nieuwkuijk op de agenda. Uiteraard hebben Frank en Corina de tickets al in de pocket. “Hartstikke leuk om iedereen weer te zien. We kennen elkaar als fans inmiddels goed, maar dat geldt ook voor veel van de artiesten. Het is iedere keer een soort van Hart voor Muziek-reünie.”

Frank en Corina met in het midden Stef Ekkel.
Frank en Corina met in het midden Stef Ekkel.

Smullen voor de liefhebbers
De line-up ziet er top uit met klinkende Brabantse namen als Django Wagner, Jeffrey Heesen, Ferry de Lits, Henk Damen, Brian Voet, Sander Kwarten, William Burg, Marco Kanters, Frank Smeekens en Vinzzent. In totaal treden zo’n dertig artiesten op, smullen dus voor alle liefhebbers van het Nederlandse lied.

Je krijgt er goede zin van
De koffers van Frank en Corina staan bij wijze van spreken al klaar voor de volgende ‘Hart voor Muziek trip’. Frank: "Ik was vroeger echt een carnavalsbeest, maar dat is er op mijn leeftijd wel een beetje vanaf. Hart voor Muziek is een prachtig alternatief. Een soort van carnavalsfeestje voor jong en oud waarbij wordt gezongen, gedanst en regelmatig de polonaise wordt ingezet. Of je nou bij de show bent of voor de televisie zit: je krijgt er goede zin van.”

Je ziet de uitzending van Hart voor Muziek iedere vrijdagavond vanaf zes uur (daarna ieder uur herhaald) op Omroep Brabant: Ziggo-kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en op KPN-kanaal 507. Of kijk het terug op onze mediapagina.

Wil je weten wat er nog meer te zien is op Omroep Brabant? Ga dan naar www.omroepbrabantbant.nl/kijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!