Peter Gillis van slag na overval op zoon Mark: 'Zal hem altijd bijblijven' - Omroep Brabant

Peter Gillis van slag na overval op zoon Mark: 'Zal hem altijd bijblijven'

10 november 2021 om 20:54 • Aangepast 10 november 2021 om 21:45
nl
Peter Gillis is geraakt door de brute overval op zijn zoon Mark. Dat vertelt hij woensdag in RTL Boulevard. "Dat gaat je niet in de koude kleren zitten."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Mark Gillis is zaterdagnacht opgewacht door drie mannen die hem overvielen bij zijn woning op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Hij kreeg daarbij flinke schoppen en klappen. Ze vertrokken met een nog onbekende buit.

"Dan heb ik liever dat ze mij pakken."

"Mark heeft er wel even last van gehad", vertelt vader Peter in RTL Boulevard. "Hij is ook weer aan het werk. Zijn dagelijks leven moet hij toch allemaal weer oppakken. Maar dat zal hem altijd bijblijven."

Peter voelt zich nog altijd 'een beetje klote' hierdoor . "Het is toch een zware overval geweest. En het zijn toch mijn kinderen. Dat raakt mij zeker. Dan heb ik liever dat ze mij pakken."

Inmiddels is de beveiliging weer aangescherpt. "Wij hadden al persoonsbeveiliging. Maar dat zal je net zien, op dat moment niet."

"Ik kijk al twintig jaar achterom."

Het is niet duidelijk hoeveel de daders hebben buitgemaakt, maar dat kan volgens Peter niet veel zijn. "Het geld zit bij ons in de parken. Dat heb ik hier niet thuisliggen en onze Mark heeft dat ook niet thuisliggen. Dat hebben wij niet."

In zijn pas uitgekomen biografie is te lezen dat Peter Gillis op een dodenlijst staat, maar onduidelijk is of deze overval hier iets mee te maken heeft. "Maar ik zou niet weten wie erachter zit. Dat wil ik ook niet weten want dan zou ik er misschien zelf naartoe rijden."

Wel let de Massa is Kassa-hoofdrolspeler goed op. "Ik kijk al twintig jaar achterom. Er zijn al eerder twee auto's uitgebrand voor de deur. Bij signeeracties heb ik altijd iemand bij me."

"Ik stuur niets meer rond."

Na de mishandeling zijn foto's uitgelekt van het gehavende gezicht van Mark. "Je stuurt een foto naar wat mensen, een handjevol, en uiteindelijk komt die foto dan toch in de media. Terwijl ik zeg: puur in vertrouwen. Dus dat heb ik ook weer geleerd. Jongens, ik stuur niets meer rond."

LEES OOK:

Zoon van Peter Gillis slachtoffer van brute overval op vakantiepark

Drie overvallers wachten bewoner vakantiepark op en mishandelen hem

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.