Horeca-ondernemers die coronaregels negeerden in Breda krijgen waarschuwing

18 november 2021 om 17:32 • Aangepast 19 november 2021 om 17:28
nl
Alle 25 kroegen in Breda die afgelopen zaterdag ruim na acht uur de biertap nog lieten stromen, krijgen een waarschuwing. Omdat het in alle gevallen ging om ondernemers die nog niet eerder een waarschuwing kregen, zijn er geen directe consequenties.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de waarschuwingen nog deze week op de mat vallen. “Bij een volgende overtreding volgt een last onder dwangsom, bij een derde keer gaan we over tot inning daarvan. Zo handelen we altijd in dit soort gevallen.”

Vorige week besloot het kabinet strengere coronamaatregelen door te voeren om de opleving van besmettingen tegen te gaan. Kroegen en restaurants moesten vanaf zaterdag voorlopig om acht uur de deuren sluiten, eerder mochten ze tot middernacht open zijn.

Bijna overal in Nederland hield de horeca zich aan de nieuwe sluittijd, behalve in Breda. In verschillende uitgaansgebieden, zoals de Havermarkt, de Haven en het Ginneken, weigerden veel ondernemers uit protest hun zaken vroeger op slot te draaien. Burgemeester Paul Depla toonde begrip voor de kroegeigenaren en gaf hen pakweg een uur respijt. Daarna stuurde hij handhavers op pad die controleerden welke horecagelegenheden nog open waren.

Uiteindelijk bleken 25 kroegen zich die zaterdag niet aan de nieuwe regels te houden. De dagen daarna zijn geen overtredingen meer geconstateerd.

LEES OOK: Gemeente Breda grijpt niet meteen in: 'Vanavond mag horeca statement maken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.