Janet filmt wolf in woonwijk: 'Lag er vannacht wakker van' - Omroep Brabant
Video

Janet filmt wolf in woonwijk: 'Lag er vannacht wakker van'

20 november 2021 om 10:45 • Aangepast 22 november 2021 om 10:10
nl
Wachten op privacy instellingen...
"Snel, nu komen kijken." Toen Janet Crezée dit vrijdagavond hoorde van haar vriend stormde ze naar buiten. Midden op straat in Lage Zwaluwe liep een wolf. Zij twijfelde geen moment en filmde het dier met haar telefoon.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op de kruising van de Biesboschweg en de Nieuwlandsedijk loopt de wolf. Op de beelden van Janet is te zien hoe het beest midden op straat loopt. Als de wolf in de gaten heeft dat mensen naar hem kijken, gaat hij ervandoor.

"Wij waren er allebei even stil van."

"Mijn vriend zag hem het eerst. Hij was buiten even een luchtje aan het scheppen toen hij riep dat ik moest komen", vertelt Janet. "Dat was heel imposant om te zien. Vooral de manier waarop de wolf bewoog. Wij waren er allebei even stil van."

De wolf maakte grote indruk op Janet. "Ik heb er vannacht ook wakker van gelegen. Gelukkig was onze kat al binnen. Maar het was wel gaaf."

Volgens ecoloog Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging gaat het hier zeker om een wolf. "Zeker als je kijkt naar het uiterlijk van het dier en ook het gedrag. Die wolf loopt gewoon door een menselijke omgeving en op het midden van de straat. Niet op de stoep zoals een hond."

"Oog in oog met de wolf."

Pas als de wolf ziet dat hij wordt bekeken, maakt het dier zich uit de voeten. "Dat is die schuwheid voor menselijke activiteit. Met de omgeving heeft hij niet zo veel moeite, wel met de mensen."

Vermoedelijk is het ook de wolf die een paar dagen eerder negen schapen heeft doodgebeten bij een boer in Hooge Zwaluwe, vermoedt Lelieveld. "Die kans is heel groot, maar je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker."

Janet heeft het filmpje ook op sociale media gedeeld en krijgt al veel reacties. "Zo ook van een man die vanmorgen zijn hond uitliet en vijf seconden oog in oog met de wolf heeft gestaan." De wolf lijkt zaterdagmorgen dus nog in West-Brabant te zijn.

LEES OOK: Nieuwe wolvenaanval Heusden: vijftien dode schapen én heel veel oud zeer

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone