Video

Massaal politie op de been in Eindhoven na oproepen om te rellen

20 november 2021 om 20:40 • Aangepast 22 november 2021 om 07:09
nl
In het centrum van Eindhoven is de politie zaterdagavond massaal aanwezig. Dat in verband met oproepen om te komen rellen in de stad. Agenten controleren onder meer de identiteitsbewijzen van mensen in het centrum. Volgens onze verslaggever zijn er in ieder geval twee mensen aangehouden.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In Telegram-groepen werd zaterdagmiddag opgeroepen om te komen rellen in Eindhoven. Daarbij werd ook opgeroepen om vuurwerk mee te nemen.

Volgens onze verslaggever zijn er op het 18 Septemberplein verschillende groepjes jongeren 'opvallend aanwezig'. Uit voorzorg is er ook veel politie in de binnenstad. Op het 18 Septemberplein staan verschillende ME-bussen en controleren agenten de identiteitsbewijzen van mensen die zich enigszins 'verdacht gedragen'. Ook worden zij gefouilleerd en wordt er een foto van ze gemaakt. Volgens onze verslaggever zijn er rond halfnegen in ieder geval twee mensen aangehouden.

"We laten niets aan toeval over."

Burgemeester John Jorritsma zegt dat de politie inderdaad actief aanwezig is in de stad. "We controleren alles en iedereen. We laten niets aan het toeval over." Maar dat zorgt volgens hem niet voor een negatieve sfeer in de stad. "De sfeer in de stad is goed. Er is bij het publiek veel acceptatie voor de politie-inzet", aldus de burgemeester.

Iets voor acht uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen over dat er 'iets' zou gaan gebeuren op de Mathildelaan. Maar rond kwart over negen is er afgezien van een aantal aanhoudingen, geen sprake van problemen. "Het is rustig in de stad", ziet onze verslaggever. "Alles is onder controle."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.