Video

Onrust in Roosendaal: school dicht na brand, 14 verdachten opgepakt

22 november 2021 om 00:54 • Aangepast 23 november 2021 om 09:08
nl
Basisschool De Gezellehoek in Roosendaal is maandag gesloten. In de school woedde zondagavond een brand, waarschijnlijk veroorzaakt door vuurwerk. De Gezellehoek ligt dicht bij de wijk Langdonk, waar het zondagavond onrustig was.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Net als vorig jaar zorgden jongeren de hele avond voor vuurwerkoverlast. Ook werd een busje in brand gestoken. Volgens de politie zijn er 14 aanhoudingen verricht.

De politie en ME waren in groten getale aanwezig rondom het veld tussen de Evelindeflat en winkelcentrum Lindenburg. Toegangswegen naar de wijk werden afgesloten om te voorkomen dat andere relschoppers zich bij de bestaande groep kon aansluiten.

'Harde aanpak'
De gemeente Roosendaal heeft geen enkele trek in een herhaling van de ellende die hangjongeren vorig jaar in de wijk veroorzaakten. “We hebben in het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in preventie en jongeren. Helaas is er een harde kern relschoppers die niet van gezag wil weten. Zij komen nu van een heel koude kermis thuis", aldus burgemeester Han van Midden.

"In Roosendaal gaan wij voor een lik-op-stukaanpak. Met goede mensen kunnen we alle kanten op, maar deze mensen kunnen rekenen op een harde aanpak." De gemeente plaatste deze week ook al extra hekken rondom het winkelcentrum.

Schade verhalen
Politiechef Lisette van Os is tevreden met de politie-inzet van zondagavond. “Een goede voorbereiding was het halve werk. Roosendaal heeft vorig jaar genoeg te verduren gehad.”

Viviane de Hommel, gebiedsofficier van justitie: “De inzet van politie en ME was succesvol, maar nu moeten we doorpakken. Het OM gaat inzetten op het vervolgen van de verdachten en het verhalen van de schade die zij hebben aangericht.”

Beelden van de overlast vorig jaar:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.