Vuurwerkoverlast in beruchte Roosendaalse wijk, diverse aanhoudingen

21 november 2021 om 22:02 • Aangepast 22 november 2021 om 21:56
nl
Niet alleen in Tilburg, maar ook in Roosendaal had de politie het zondagavond druk met jongeren die vuurwerk afstaken. In de wijk Langdonk, dat op dat vlak inmiddels een bedenkelijke reputatie heeft opgebouwd, was de politie onder meer met de ME in groten getale aanwezig.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Het waren er een stuk op 30. Ze zijn er weer vroeg bij", zucht een bewoner van een nabijgelegen flat. Hij heeft een uitstekend overzicht op het veld waar de jeugd zich verzamelt. “Alsof het was afgesproken, want om acht uur ging het weer los. Het is om knettergek van te worden.”

Volgens de politie zijn er diverse aanhoudingen verricht wegens het verstoren van de openbare orde. Rond tien uur keerde de rust weer terug.

Hekken
Langdonk was vorig jaar rond deze tijd het decor van dagenlange vuurwerkellende. De politie kreeg toen moeilijk grip op de relschoppers, omdat die in de wijk alle kanten op kunnen.De gemeente plaatste daarom afgelopen week hekken rond winkelcentrum Lindenburg. Die moeten bewoners en winkeliers beschermen als het dit jaar opnieuw uit de klauwen loopt. De gemeente hoopt met de hekken de vluchtwegen van relschoppers te beperken.

“Die hekken stonden gewoon open hoor", zei de ooggetuige. “Het is weer het bekende kat-en-muisspel. De jongeren worden ook geholpen door hun vriendinnetjes. Die staan op straat wel lief te lachen, maar spelen gewoon de uitkijk.”

Brand
Iets verderop in Roosendaal, in de wijk Kroeven, ontstond eerder op de avond al brand bij basisschool De Gezellehoek. Waarschijnlijk gebeurde dat door een vuurwerkbom.

LEES OOK:
Tientallen jongeren steken vuurwerk af in park Tilburg: 'Zware explosies'

Hekken moeten nieuwe vuurwerkrellen in Roosendaal voorkomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.