Tientallen jongeren steken vuurwerk af in park Tilburg: 'Zware explosies'

21 november 2021 om 21:06 • Aangepast 22 november 2021 om 10:22
nl
In het Sint Pieterspark in Tilburg was het zondagavond onrustig. Tientallen jongeren kwamen bij elkaar en staken vuurwerk af. Ook zijn prullenbakken vernield. De politie was in de buurt aanwezig.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Eerder dit weekend ging er een bericht rond op sociale media, waarin demonstranten werden opgeroepen naar het Sint Pieterspark in Tilburg te komen: 'Anti-vuurwerkverbod en 2G'. "Neem zoveel mogelijk vuurwerk en vrienden mee."

Verschillende wijkbewoners meldden harde knallen. "Zwaar vuurwerk en heel zware explosies", zegt een buurtbewoner. "De zware trillingen zijn te voelen."

'Sfeer is grimmig'
Volgens een woordvoerder van de politie is het onduidelijk hoeveel jongeren zich precies verzamelden in het park. "Ik hoor geluiden van tussen de dertig en honderd personen. De waarheid zal ergens in het midden liggen."

Ze bevestigde dat er meerdere eenheden van de politie de wijk in zijn gegaan. "Naar ons idee wordt het al wat rustiger nu." Voor zover bekend is er niemand aangehouden.

Grimmig
Een getuige meldde dat zo'n honderd jongeren een goede schatting lijkt. "De sfeer is grimmig." Volgens hem kwamen de jongeren ineens van alle kanten naar het park om vuurwerk af te steken. Ook zijn er prullenbakken vernield. "Toen de politie kwam is er nog een fakkel naar agenten gegooid. Maar van echte rellen is geen sprake."

Op het moment dat meer politieauto's op het vuurwerk afkwamen, verspreidden de jongeren zich de wijk in.

LEES OOK:

Eindhovense burgemeester klaar met relschoppers: 'Ronduit zielig gedrag'

Vier aanhoudingen na oproep tot rellen in Eindhoven, tientallen weggestuurd

Massaal politie op de been in Eindhoven na oproepen om te rellen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.