Alle verdachten rellen Roosendaal nog vast: jongste is vijftien jaar - Omroep Brabant

Alle verdachten rellen Roosendaal nog vast: jongste is vijftien jaar

22 november 2021 om 14:07 • Aangepast 23 november 2021 om 13:50
nl
De veertien verdachten die zondagavond bij de rellen in Roosendaal werden aangehouden, zitten allemaal nog vast. Het overgrote deel van hen komt uit de stad zelf. De jongste verdachte is vijftien jaar oud, zo meldt de politie maandag.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Eerder sprak de politie over vijftien aanhoudingen, maar dat aantal bleek niet te kloppen. Twaalf verdachten komen uit Roosendaal en de andere twee uit Sprundel en Oudenbosch. Ze variëren in leeftijd van 15 tot 26 jaar. Onder de verdachten is ook een 51-jarige vrouw. Ze worden verdacht van zaken als openlijke geweldpleging en overtreding van de algemene plaatselijke verordening (APV).

"De verdachten zitten nog vast en worden in de loop van de dag verhoord", geeft een politiewoordvoerder maandagmiddag aan. De relschoppers lijken de strenge coronamaatregelen aan te grijpen als excuus voor het geweld.

In Roosendaal was het zondagavond op meerdere plekken onrustig. Zo werd er brand gesticht bij een basisschool. Ook werd er zwaar vuurwerk afgestoken. De ME moest eraan te pas komen om de rust te herstellen. De wijk Langdonk werd enige tijd afgesloten om te voorkomen dat anderen zich bij de relschoppers konden aansluiten.

LEES OOK:

Bewoners over relschoppers Roosendaal: 'Gewoon schieten zoals in Rotterdam'

Onrust in Roosendaal: school dicht na brand, 14 verdachten opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.