Liveblog

112-nieuws: chalet gaat in vlammen op · bijna twee uur vertraging op A58

23 november 2021 om 06:59 • Aangepast 24 november 2021 om 09:55
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • De politie heeft 170 hennepplanten, illegaal vuurwerk en een wapen gevonden in een huis
  • Twee verdachten aangehouden voor beroving van 16-jarige jongen
  • In een bedrijfspand in Helmond is een partij drugs gevonden

Liveblog

23.02

Dit liveblog is gesloten

22.55

Afvalcontainer in brand in Tilburgs flatgebouw

De brandweer moest ingrijpen bij een in brand gestoken container in Tilburg. De container stond in een gezamenlijke containerruimte in een flatgebouw aan de Mendelssohnstraat in Tilburg. Brandweerlieden moesten de deuren van het gebouw forceren om goed bij de grote zwarte container te kunnen.

De brand was zo geblust. Wel is er volgens onze correspondent flinke schade aan de deuren van de containerruimte.

19.10

Auto over de kop geslagen in Roosendaal

In Roosendaal is dinsdag een auto op zijn kop terecht gekomen op de Bredaseweg. Er raakte ook een andere auto beschadigd. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Eén inzittende is gewond geraakt, die is nagekeken bij door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
19.05

A58 is weer helemaal vrij

Wachten op privacy instellingen...
17.31

Bijna twee uur vertraging op A58 na ongeluk

Op de A58 van Tilburg richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen twee vrachtwagens. Twee rijstroken zijn daarom dicht. Tussen Moergestel en knooppunt Batadorp staat 12 kilometer file, wat rond halfzes zorgt voor 110 minuten vertraging. Verkeer kan omrijden via Den Bosch.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
16.29

Brand in chalet onder controle

De brand die dinsdag woedde in een houten chalet in Oisterwijk, is rond half drie onder controle. Dat laat de Veiligheidsregio weten.

Wachten op privacy instellingen...
16.24

Brand in Oisterwijk: 'sluit ramen en deuren'

In de omgeving van de brandende houten chalet aan de Posthoornseweg in Oisterwijk staan andere soortgelijke huizen. Het gaat om een uitslaande brand. De brandweer doet er volgens de Veiligheidsregio alles aan om te voorkomen dat de brand naar de andere chalets overslaat. De Veiligheidsregio adviseert omwonenden ook om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten tegen de rook.

16.19

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Dinsdagmiddag zijn een auto en een scooter op elkaar gebotst in Drunen. Dat gebeurde op de kruising tussen het Raadhuisplein en de Stationsstraat. De bestuurder van de scooter is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De politie heeft de scooter meegenomen naar het politiebureau en de auto is weggetakeld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
16.12

Illegaal vuurwerk, 170 hennepplanten en wapen gevonden in huis

De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij gevonden in een huis aan de Nicoline Swijgmanstraat. Er stonden ruim 170 hennepplanten en een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk. Na verder onderzoek vonden agenten ook nog een verboden wapen. Een verdachte, een 38-jarige Bredanaar, is aangehouden.

16.05

Twee verdachten aangehouden voor beroving 16-jarige jongen

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het beroven van een 16-jarige jongen uit Nistelrode. Het gaat om twee 18-jarige mannen uit Oss en Eindhoven. Eerder werd al een 16-jarige Ossenaar aangehouden. Het slachtoffer werd op 18 september op de Nieuwe Hescheweg in Oss van zijn telefoon beroofd en hem mishandeld.

16.03

Uitslaande brand in Oisterwijk

De brandweer is bezig met een uitslaande brand in een huis aan de Posthoornseweg in Oisterwijk. Volgens de Veiligheidsregio gaat het om een houten chalet die in brand staat. De brand werd om kwart voor drie gemeld.

Wachten op privacy instellingen...
14.15

A27 dicht na ongeval

De A27 was dinsdagmiddag ruim een uur dicht ter hoogte van Nieuwendijk vanwege een ongeluk. Verkeer richting Utrecht stond hierdoor muurvast. Op de weg waren een BMW en een bestelbus met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de BMW raakte bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto gehaald. Rond half drie was de weg weer vrij.

12.02

Aanrijding op N65

Op de N65 bij Helvoirt zijn dinsdagmorgen twee ongelukken gebeurd. Voor het stoplicht knalden eerst twee auto's op elkaar op de linker doorgaande strook. Automobilisten op de rechter rijstrook schrokken daarvan en botsten ook op elkaar. Er vielen geen gewonden. Het duurde even voor de N65 weer vrij was.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
11.54

Partij drugs gevonden in Helmond

Op de 2e Indumaweg in Helmond is een partij drugs gevonden in een bedrijfspand. Om wat voor drugs het gaat is niet duidelijk, maar er worden verschillende soorten vaten naar buiten gebracht. De politie heeft het bedrijventerrein afgezet en doet onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is ingeschakeld om het bedrijfspand leeg te halen. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt deze LFO in actie. Het terrein wordt bewaakt door zwaarbewapende agenten.

LEES OOK: Zwaarbewapende agenten bewaken bedrijfspand na drugsvondst

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
9.16

A67 dicht na ongeval

De A67 was dinsdagmorgen dicht tussen Someren en Geldrop. Dit kwam door een ongeluk. Het verkeer dat in de richting Eindhoven reed, werd via de vluchtstrook geleid. Na half tien was de weg weer open.

07.11

Acht arrestaties na nieuwe ongeregeldheden in Roosendaal

In de wijk Langdonk in Roosendaal zijn maandagavond acht relschopers opgepakt nadat er net als zondag sprake was van ongeregeldheden in de wijk. Dit meldt de gemeente Roosendaal. Volgens de gemeente was er een groep van zo'n vijftien relschoppers actief. Er werd onder meer brand gesticht in een bushokje en in een speeltuin. Ook een berg afval werd in de fik gestoken en op meerdere plaatsen werd vuurwerk afgestoken.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
03.30

Auto vliegt tijdens het rijden in brand

Een automobilist reed maandagnacht op de N267 tussen Drunen en Heusden toen zijn auto iets voor twee uur in brand vloog. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond en wist de bestuurder zelf de brandweer te waarschuwen. De brandweer wist het vuur te blussen, maar de auto moet als verloren worden beschouwd. De N267 was korte tijd dicht vanwege bluswerkzaamheden.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision.
00.30

Auto en vrachtwagen botsen op elkaar

Op de A27 Bij Oosterhout zijn een auto en een vrachtwagen maandagavond laat door onbekende oorzaak op elkaar gebotst. Dit gebeurde volgens een correspondent vermoedelijk tijdens het inhalen. De auto raakte de zijkant van de oplegger en kwam op de vluchtstrook tot stilstand.

Omdat de vrachtwagen nogal zwaar beladen was, koos de chauffeur ervoor niet meteen stoppen. Hij parkeerde een paar honderd meter verderop bij een benzinestation. Daar belde hij de politie. Er raakte niemand gewond. De auto moest na het ongeluk worden getakeld. De vrachtwagenchauffeur kon zijn weg vervolgen.

Foto: Mathijs Bertens / SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens / SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens / SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!