Taghi veel strenger bewaakt in EBI door anonieme cipiers met bivakmutsen - Omroep Brabant

Taghi veel strenger bewaakt in EBI door anonieme cipiers met bivakmutsen

23 november om 07:48 • Aangepast dinsdag om 14:44
Foto: ANP
Foto: ANP
Ridouan Taghi wordt in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught sinds enkele weken bewaakt door een speciaal team van onherkenbare bewaarders met bivakmutsen op, schrijft EenVandaag. De veiligheidsmaatregelen rondom de drugsbaron zijn ongekend streng.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Dit spijkerharde gevangenisregime is begin oktober ingegaan, direct na de arrestatie van zijn advocaat en neef Youssef Taghi die verdacht wordt van het beramen van een gewelddadige uitbraak. Sindsdien wordt Taghi in de gevangenis steeds verder geïsoleerd, meldt EenVandaag.

"De huidige detentie-omstandigheden waarmee Taghi wordt geconfronteerd zijn voor Nederland uniek", zegt zijn detentie-advocaat Thomas van der Horst. De bijzondere cipiers dragen een ander uniform dan het gewone gevangenispersoneel. Interne glazen wanden in de EBI zijn afgeplakt, zodat de hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo niet kan zien wie er verder nog in de ruimte aanwezig is .

De EBI in Vught bestaat uit vier gedeeltes. Andere bewoners van de gevangenis zijn onder andere Mohammed B. en Willem Holleeder.

LEES OOK:
Burgemeester blij met plan voor digitale rechtspraak in gevangenis Vught

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...