Mathieu van der Poel maakt op 18 december rentree als veldrijder

24 november 2021 om 11:38 • Aangepast 25 november 2021 om 11:22
nl
Mathieu van der Poel maakt op 18 december zijn rentree in het veldrijden. De wereldkampioen start dan in de cross om de wereldbeker in het Rucphen. De dag daarna rijdt hij ook om de wereldbeker in het Belgische Namen, meldt koepelorganisatie Flanders Classics.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het cyclocross-seizoen is al weken in volle gang, maar Van der Poel heeft zich nog niet laten zien in zijn favoriete discipline. Van der Poel nam de tijd om bij te komen van een intensief seizoen op de weg en het mountainbiken. Zijn laatste koers was begin oktober de klassieker Parijs-Roubaix, waarin hij als derde eindigde.

Wereldbekerwedstrijden
Van der Poel legt de nadruk deze winter op de wereldbekerwedstrijden. De punten die hij in deze wedstrijden kan verdienen, zijn nodig om zich van een goede startpositie te verzekeren op het WK, dat eind januari in het Amerikaanse Fayetteville wordt verreden.

Zoals het er nu voorstaat, treft de drievoudig wereldkampioen op 26 december voor het eerst zijn grote rivaal Wout van Aert in de wereldbekercross van Dendermonde. Ook de wereldbekers in Hulst (2 januari) en Hoogerheide (23 januari) staan op zijn winterprogramma.

LEES OOK: Onzekerheid knaagt aan organisatie wereldbeker veldrijden in Rucphen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.