Pastoor John uit het ziekenhuis ontslagen: 'Het was even duister'

24 november 2021 om 13:22 • Aangepast 25 november 2021 om 13:41
nl
Pastoor John van de Laar uit Uden heeft het ziekenhuis verlaten en mag thuis herstellen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Dat liet het parochiebestuur Sint Petrus woensdag weten op haar Fabebookpagina.

Namens de pastoor wordt iedereen bedankt voor alle kaarten, kaarsjes en gebeden. "Bezoek is nu nog even niet mogelijk", zo schrijft het parochiebestuur.

Pastoor John van de Laar (56) leidde de afgelopen twee jaar een recordaantal uitvaarten omdat Uden en omgeving zwaar getroffen werden door het coronavirus. Toen de pastoor vorige week zelf met corona op de intensive care belandde, was het dorp flink aangedaan.

"De inentingen met Pfizer zijn mijn redding gebleken."

"Het overkwam mij zomaar uit het niets: een longontsteking én COVID-19. Ik was zo ziek van het ene op het andere moment. Ik lag vijf dagen aan de beademing op de IC. Zo snel als ik ziek werd, zo herstelde ik weer enigszins. Dat is te danken aan Pfizer ", zegt de pastoor tegen Omroep Brabant. "Ik voel me goed en doe alles weer zelfstandig. Ik ben weer enigszins in beeld bij de parochie, maar moet nog wel luisteren naar mijn lichaam. Ik heb een goede uitslag gekregen van mijn longarts, er is geen coronadeeltje meer te bekennen. Ik moet nog wel veel hoesten, maar dat komt door de beademing."

Pastoor Van de Laar was erop voorbereid dat het anders zou lopen. "Het was even duister, de ziekenzalving door pastoor Pieter Scheepers, het kenbaar maken van mijn wensen wanneer dingen anders zouden lopen, het gaf rust en licht in het duister. Zeker geen angst! Dat is geen verdienste, maar genade. Dit gebeuren van twee weken zal zijn plek weer krijgen. Wel is heel duidelijk dat de inentingen met Pfizer mijn redding zijn gebleken, daarom ook de korte opname", schrijft John van de Laar.

"Het zijn de tranen die de ziel verlichten"

De pastoor bedankt zijn familie, parochiemedewerkers en het personeel van ziekenhuis Bernhoven, in het bijzonder verpleger Bas. "Ik ontmoette hem toen hij mij verpleegde. Bas nam alle tijd voor mij, kon goed luisteren en troosten. De tranen zaten immers wel eens hoog. Maar, het zijn de tranen die de ziel verlichten." De pastoor pakt zondag de draad weer op. "Met drie anderen ga ik om half elf de uitvaart van oud-pastoor Inno Ponsioen uit Uden leiden."

Lees ook: Pastoor John ligt met corona op de intensive care: 'Uitgerekend hij'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!